Sergi Roca es retira «temporalment» de la política després de més de 17 anys

L'actual líder de CiU a Bagà no serà el cap de llista de les properes municipals

Aida Morales
16 d'abril del 2015
Actualitzat a les 23:29h
L'actual president del Consell Comarcal i líder de CiU a Bagà, Sergi Roca
L'actual president del Consell Comarcal i líder de CiU a Bagà, Sergi Roca | Aida Morales

L'actual president del Consell Comarcal del Berguedà i líder de CiU a Bagà, Sergi Roca Foto: Aida Morales


L'actual cap de l'oposició per Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Bagà, i president del Consell Comarcal del Berguedà i de l'Agència de Desenvolupament, Sergi Roca, ha anunciat aquest dijous que no es tornarà a presentar. Una decisió “temporal”, ha precisat, que ha pres després de pensar-s'ho molt, i de veure que, per “motius professionals”, no hi podia dedicar el mateix esforç que fins ara.

“Penso que en aquest món, s'ha de ser honest i no s'ha d'ocupar un càrrec per ocupar-lo, sinó per fer feina i treballar pel teu territori”, ha manifestat. No obstant això, ha assegurat que continuarà essent militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i col·laborant amb el nou equip de CiU que es presentarà a Bagà.

Aquest proper mes de desembre, Roca farà 18 anys que interactua en política municipal. Els seus orígens, l'any 1997, van ser convulsos a Bagà, quan el municipi es va haver de governar a través d'una Comissió Gestora. A partir de llavors, va continuar en el municipalisme fins que, el 2003, va assolir l'alcaldia. Un càrrec, però, que li va durar poc a causa de la moció de censura presentada conjuntament entre el PSC i ERC el 2004. Malgrat això, el 2003 Roca també va entrar al Consell Comarcal del Berguedà com a conseller d'esports i joventut i, el 26 de juliol del 2008, en va assumir la presidència, substituint Montserrat Ribera. 

Des de llavors, ha explicat, ha intentat realitzar una feina coherent, inclusiva i ambiciosa des de l'ens comarcal, fins al punt de convertir-lo en “una eina indispensable pel desenvolupament” del Berguedà. En primer lloc, ha relatat, va apostar per donar-lo a conèixer i, a partir d'aquí, va posar tots els esforços en la promoció econòmica i el suport als berguedans. Entre algunes de les accions que ha descrit, destaca la creació de l'ADBerguedà i la dissolució dels consorcis, la tasca en emprenedoria, la integració tarifària, els convenis amb la Escuela de Organización Industrial de Madrid per la creació de clústers o l'estudi del Santuari de Queralt; i projectes concrets com la Ruta Verda, la restauració del Castell de Berga, el Parc de Pesca, l'ampliació de l'abocador o la millora de la carretera C-16 entre Berga i Bagà. 

 

El president del Consell Comarcal del Berguedà i líder de CiU a Bagà, Sergi Roca Foto: Aida Morales

Per aconseguir tots aquests propòsits, ha relatat Roca, el Consell Comarcal “ha picat totes les portes possibles”, i, entre aquestes, ha volgut posar de relleu el recolzament de la Diputació de Barcelona: “Sobretot, venint de l'experiència de la Diputació amb els anteriors equips de govern, que no treballaven ni volien treballar amb els consells comarcals”. 

En aquest marc, l'encara president de l'ens considera que el Consell ha exercit un “paper líder” que, no obstant, s'haurà de mantenir per aconseguir dos grans reptes. El primer, ha afirmat, és que els joves que marxin, tornin. I el segon, solucionar la situació de les més de 2.700 persones que, actualment, estan a l'atur. Tot això, ha indicat, posa en valor la necessitat de continuar treballant per la joventut, l'emprenedoria, la formació, el turisme, i tots els fronts oberts pels quals, tant el Consell Comarcal, com l'Agència, treballen dia a dia, i fer-ho a través de la col·laboració públicoprivada.

“I nosaltres treballarem fins l'últim dia”, ha promès, amb l'objectiu de finalitzar alguns projectes pendents, com ara que el Berguedà sigui una comarca “pionera” en energies renovables; l'arribada del transport al Baix Berguedà; portar a terme un pla de xoc de cohesió social, o actualitzant l'estratègia berguedana de promoció econòmica. 

Aquest dijous, però, i a falta de pocs mesos per fer-ho efectiu, Roca s'ha volgut començar a acomiadar. Ho ha fet agraint el suport de la família i companys de partit, tot i que també dels treballadors i tècnics del Consell i de l'Agència. Un adéu temporal, ha dit, que no tanca les portes per a tornar més endavant: “I ho trobaré a faltar, segur, perquè sóc, entre cometes, un malalt d'això”.
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Bagà, 2007 i 2011