La xifra de positius a les Germanetes baixa a 13 després de la segona ronda de PCR

Actualment, al centre hi ha una setantena de residents després que sis de les persones que eren hospitalitzades han rebut l'alta

15 de maig del 2020
Actualitzat el 16 de maig a les 6:43h
Les Germanetes de Berga (arxiu).
Les Germanetes de Berga (arxiu). | Josep M. Montaner
La xifra de persones positives a la residència de les Germanetes de Berga ha baixat a 13 després de les segones proves PCR que s'han fet al centre. Actualment, a la residència hi ha una setantena de residents després que sis de les persones que eren hospitalitzades han rebut l'alta i han pogut tornar a la residència. 

En la primera tongada de proves PCR, el nombre de positius es va enfilar al 65% d'interns, però molts s'han mantingut sense símptomes. Ara, s'ha pogut confirmar que d'aquella quarantena d'interns només queden 13 persones amb positiu. Ho ha confirmat el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, a NacióBerguedà aquesta tarda. 

Malgrat que les dades de positius de fa unes setmanes van ser molt elevades i van encendre totes les alarmes, molts dels interns van romandre asimptomàtics. També ho són la majoria dels que continuen donant positiu a la prova. "La xifra era molt elevada, però en realitat no era dolenta: ens va permetre tenir un mapa real de com estava la residència, els primers dies sense testos s'anava a cegues", ha incidit el regidor.

Per a Ivan Sànchez, conèixer els resultats de les proves PCR va permetre aplicar els protocols de manera molt més precisa i tenir una radiografia molt més acurada de la situació. 

El fet d'haver aconseguit estabilitzar el brot de coronavirus permetrà ara al centre redistribuir de mica en mica la distribució de sectors, encara que es mantindran actius tots els protocols de seguretat. Aquells que han donat negatius a les proves o mai han tingut la malaltia podran començar a sortir de mica en mica al jardí de la residència i reprendre activitats. "És important començar a cuidar tota aquesta part més emocional, encara que amb totes les precaucions i mesures", ha afirmat Sànchez. També s'ha fet els testos PCR a les persones que van marxar a casa amb la família i que aviat podran tornar a reincorporar-se a la residència.

En paral·lel, hi ha professionals que van veure's afectats pel virus que s'han reincorporat, i es manté l'adjunt de direcció i el personal auxiliar que es va sumar al centre a l'abril. 

"Les xifres poden donar la sensació que anem a millor, però hem de ser conscients que el virus hi continua sent. Amb tot, hem de ser moderadament optimistes pel que fa a les residències, hem passat una època molt fosca, i com a mínim ara la cosa s'està estabilitzant i veiem aquesta llum", ha afirmat el regidor Ivan Sànchez.

"Ara el que hem de procurar és que la situació continuï així, i que la resta de residències on no hi ha hagut cap cas segueixin sense tenir-ne", ha afegit. Aquest últim és, per exemple, el cas de la residència Sant Bernabé, també a la ciutat de Berga. Un centre geriàtric que, a hores d'ara, continua sense casos de Covid-19.



Arxivat a