Gironella invertirà 118.237 euros en la renovació de la xarxa d’aigua potable al nucli històric

L'actuació permetrà substituir la canonada actual i reparar una avaria al sistema de clavegueram al carrer del Pont Vell

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
13 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:16h
Gironella renovarà la xarxa d’aigües del carrer Olvan Alt, Roser i Pont Vell.
Gironella renovarà la xarxa d’aigües del carrer Olvan Alt, Roser i Pont Vell. | Aj. Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha tret a concurs la licitació de les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable dels carrers Olvan Alt, Roser i Pont Vell al nucli històric amb l'objectiu de substituir els trams més antics de la xarxa, que son de fibrociment. Les obres afectaran un total de 438 metres lineals, i tindrà un cost de 118.237,28 euros, dels quals 45.000 euros procedeixen d'una subvenció de la Diputació de Barcelona, i 59.000 euros de la Generalitat de Catalunya.

L’actuació al nucli històric se centrarà en renovar la xarxa d’aigua potable substituint la canonada general i els corresponents entroncaments fins al límit de la propietat privada o comptador d’aigua. El regidor de Via pública, Josep Camps, ha explicat que la voluntat del consistori és anar renovant progressivament la xarxa d’aigües del municipi, i que en aquesta primera fase s’actuarà al nucli històric, una de les zones on la instal·lació es troba "en pitjors condicions".

Les obres també permetran solucionar un problema de clavegueram al carrer del Pont Vell, "ja que els elements de formigó estan mal rejuntats i vessen", segons recull la memòria del projecte. En aquest sentit, s'aprofitarà l'obertura de la rasa per arranjar l'avaria.  

Les empreses interessades en el projecte poden presentar-se al certamen públic fins el pròxim 9 de juny. La durada de les obres es preveu que sigui de tres mesos. 










 
Arxivat a