S'estabilitza el brot de coronavirus a les Germanetes de Berga amb molts casos asimptomàtics

Aquesta setmana s'han començat a fer noves proves PCR per conèixer quants contagiats hi queden

13 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:49h
Les Germanetes de Berga (arxiu).
Les Germanetes de Berga (arxiu). | Josep M. Montaner
L'afectació de la Covid-19 a la residència de les Germanetes s'ha estabilitzat. La majoria de positius que, en la primera tongada de proves PCR, es va enfilar al 65% d'interns s'ha mantingut sense símptomes. Així mateix, sis residents que van ser hospitalitzats per coronavirus han rebut l'alta. Ho ha explicat el regidor de Drets Socials de Berga, Ivan Sànchez, a NacióBerguedà aquest dimecres.

Aquesta setmana s'han començat a fer noves proves PCR per conèixer quants contagiats hi ha ara mateix i els resultats s'esperen a final de setmana. "Tenim una situació acceptable. És a dir, quan vam tenir fetes les proves PCR, va sortir un percentatge molt elevat, però un gruix important dels residents positius s'han mantingut asimptomàtics", ha apuntat el regidor. "La situació es manté estable", ha corroborat. 

El departament de Salut havia arribat a estudiar, fins i tot, la possibilitat de derivar els residents positius a la residència Catalunya de Manresa. Però aquesta és una possibilitat que va descartar-se "de seguida", segons Sànchez. L'amplitud del centre geriàtric ha permès "una bona separació" entre residents positius i la resta, i no ha acabat sent necessari, ha assegurat el regidor. 

A final de setmana s'espera que el nombre de positius davalli amb els resultats de les noves proves PCR, si bé de moment es manté la prudència. "La situació és bona, però encara amb la boca petita", ha expressat el regidor Ivan Sànchez.

Sànchez ha recordat que, malgrat que les dades de positius van ser molt elevades i van encendre totes les alarmes, conèixer els resultats de les PCR ha permès aplicar els protocols de manera molt més precisa i tenir "un mapa" molt més acurat de la situació. "És el que hauria fet falta tenir des d'un primer moment. Les residències han estat molt temps treballant a cegues sense conèixer els casos asimptomàtics", ha destacat. 

A l'altra banda de la ciutat, la residència Sant Bernabé continua sense casos de Covid-19. En aquest cas, també s'espera que es facin testos PCR en els pròxims dies per comprovar que es mantenen aquests resultats.



Arxivat a