La reactivació de la zona blava de Berga buida places i esponja l'aparcament

El regidor Aleix Serra assegura que s'ha complert "l'objectiu de disposar d'espais per aparcar a totes les zones blaves" amb "una tornada progressiva a la normalitat"

13 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:14h
Un parquímetre al centre de Berga, aquest dimarts.
Un parquímetre al centre de Berga, aquest dimarts. | Pilar Màrquez Ambròs
La zona blava de Berga es torna a pagar des de dilluns després de dues setmanes de gratuïtat. Reactivar els parquímetres a la zona blava ha permès "buidar moltes places i que es trobi lloc per aparcar" al passeig de la Pau o de la Indústria i a l'Hospital Sant Bernabé de Berga, segons ha explicat el regidor de Via Pública, Aleix Serra.

"Hem pogut comprovar que ara ja hi ha lloc per aparcar en les zones blaves que s'havien anat omplint en alguns casos amb estacionaments de llarga durada", ha exposat Aleix Serra.

El consistori havia fet una crida perquè les places d'aparcament es mantinguessin lliures per facilitar les compres essencials d'aquests dies de pandèmia, però els últims dies en algunes d'aquestes zones era molt difícil estacionar. "Això feia que s'acabessin col·lapsant algunes zones, i provocant algunes actituds d'aparcar malament sobre la vorera", ha lamentat Serra. 

La setmana passada, els controladors de la zona blava a van informar els usuaris que es tornaria a pagar a partir de l'11 de maig. Amb tot, el consistori ha optat per fer "una tornada progressiva a la normalitat". Des de dilluns, si es fa un mal ús de la zona blava es pot sancionar, però "si es veu que és un dels cotxes que hi portava aparcat fa dies, al principi s'ha sigut prudent i no s'ha multat", ha dit Serra. Tampoc en els casos en què s'ha detectat algú que parava "un moment a fer un encàrrec ràpid". "Hem de veure com funciona aquesta setmana, de moment l'objectiu inicial de disposar d'espais per aparcar a totes les zones blaves ja s'ha assolit. A mesura que es vagi incrementant la mobilitat de gent a les zones comercials, s'anirà normalitzant", ha puntualitzat el regidor. 



 
Arxivat a