Porta a porta

El Berguedà reactiva el repartiment de bosses del porta a porta amb la reobertura dels punts d'atenció

Durant dues setmanes aquestes oficines faran un horari intensiu per evitar aglomeracions

per Pilar Màrquez Ambròs / Redacció , 13 de maig de 2020 a les 11:37 |
Punt d'atenció del porta a porta al Telecentre de Berga (arxiu). | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Berguedà tornarà a repartir bosses als 12 munipis del porta a porta a partir del 18 de maig. Es farà amb la reobetura de les oficines d'atenció al públic que s'obriran en aquesta data, després que es prengués la decisió de tancar-les per l'estat de la pandèmia el passat 16 de març. Les deixalleries fixes i mòbil i la recollida de voluminosos han reprès també la seva activitat en les últimes setmanes.

La reobertura de les oficines es farà amb un horari intensiu durant dues setmanes i, a partir de l'1 de juny, es retornarà als horaris habituals, tal com avançar-se aquest dimarts en el Consell Alcaldes del Berguedà. Els horaris intensius se seguiran del dilluns 18 al divendres 29 de maig, matí i tarda i amb alguns canvis d’ubicacions respecte a les habituals. Es descentralitzen alguns punts per minimitzar desplaçaments i facilitar l’accés als mateixos. Un dels objectius principals és "reduir les cues el mínim possible i l'aglomeració de persones tot i ser conscients que fa dos mesos que les oficines són tancades", segons fonts del consell comarcal. 


Aquests són punts d’atenció només per a la ciutadania: per als comerços i serveis s'establirà un mètode específic de repartiment, que serà degudament comunicat.

El Consell garantirà a totes les treballadores d'aquestes oficines uns Equips de Protecció Individual (EPI) formats per mascareta, guants, gel desinfectant, draps de neteja i mampara de separació de metacrilat. Per a les persones usuàries, serà obligatori l’ús de mascareta i desinfectar-se les mans abans de l’atenció directa. Hi haurà gel hidroalcohòlic  disponible a cada punt. Les distàncies de seguretat també s’hauran de seguir de manera estricta.


Per evitar aglomeracions i cues, es fa una crida perquè no es vagi a les oficines si no és estrictament necessari. Més endavant, els punts seguiran oberts. Es poden recollir bosses d’altres persones (familiars o veïns) però cal portar noms, cognoms, adreça i telèfon. Si és el cas, una estona abans del tancament del punt els responsables informaran les persones que hi hagi a la cua quina serà l’última de ser atesa i evitar així que es continuï formant una cua més llarga.

En el cas d’Olvan, l’ajuntament ha optat perquè la ciutadania vagi a les oficines només amb cita prèvia. Per tant, qualsevol persona que vulgui anar als punts d’Olvan i Cal Rosal, durant la segona quinzena de maig, ha de trucar al telèfon de l’ajuntament (938250013). En els altres casos no hi ha cita prèvia.

Consulta aquí els horaris dels punts d'atenció municipi per municipi.

 

Participació