El Consell entrarà al consorci que promou el polígon d'Olvan invertint-hi 198.000 euros

L'ens comarcal preveu l'adquició del 30% de les accions de l'òrgan gestor del projecte Rocarodona-Olvan

12 de maig del 2020
Actualitzat el 13 de maig a la 1:50h
Panell desgastat del projectat industrial de Rocarodona (arxiu).
Panell desgastat del projectat industrial de Rocarodona (arxiu). | Govern
El Consell Comarcal del Berguedà entrarà enguany al consorci que promou el polígon d'Olvan amb una inversió de 198.000 euros. Així ho contemplen els pressupostos per a 2020 que l'ens ha presentat aquest dimarts al Consell d'Alcaldes, celebrat per via telemàtica a causa de la pandèmia de la Covid-19. 

El consell comarcal preveu l'adquició del 30% de les accions que corresponen fins ara a l'Ajuntament d'Olvan. El consistori es quedarà amb un 5% de les accions com a amfitrió i així es deslliurarà del ròssec econòmic que li suposava el projecte. Per la seva banda, l'Incasòl hi passarà a tenir el 65%. El canvi es manté pendent de ser aprovat en la Junta General de l'òrgan gestor de l'equipament, on fins ara l'Incasòl tenia el 50% i l'altre 50% de les accions corresponia a l'Ajuntament d'Olvan. 

La compra d'accions per part del Consell es farà per un import de 28.302,51 euros. En conseqüència, l'ens preveu fer una aportació corresponent al 30% del cost de finalització de la primera fase d'urbanització del polígon. És a dir, una inversió de 169.815 euros en obres. Abans de la crisi sanitària, l'ens supramunicipal i l'ajuntament s'havien reunit amb l'Incasòl per començar a tramitar aquesta entrada que esperen que permeti agilitzar un dels grans projectes pendents del Berguedà, tal com va informar a l'octubre a NacióBerguedà. La previsió del conseller de Territori, Damià Calvet, segons va dir en un ple del Parlament del desembre, és de començar les obres a final 2020.

Segons ha afirmat aquest dimarts el president comarcal, Josep Lara, l'Incasòl treballa efectivament amb la previsió de tirar endavant el gruix que queda pendent "de l'urbanització de parcel·les de la primera fase" a final d'any, fet que suposaria donar els primers passos en ferm per resoldre un reclam històric de la comarca.

L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, ha agraït la predisposició de totes les parts per resoldre la situació de l'equipament i la voluntat de tots d'avançar per activar-lo. L'adquisició d'accions del Consell dins del consorci alliberarà econòmicament el consistori que fins ara assumia tot el pes del territori. "Aquest any 2020 l'Incasòl preveu començar contractacions per acabar la urbanització de la primera fase, i a partir de 2021 ja hi haurà parcel·les a disposició. El més interessant és que ja tenim un parell de demandes d'informació", ha assegurat Prat. L'alcalde d'Olvan ha afirmat que volen que sigui un polígon capdavanter en l'aposta per la sostenibilitat.