Més de 1.000 joves estimulen la creativitat científica a la Fira del Coneixement de Berga

Els joves aprofundeixen sobre els secrets de la xocolata, la nanotecnologia i els efectes de la llum

Redacció
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:14h
Fira del Coneixement
Fira del Coneixement | Aida Morales

Estands de la Fira del Coneixement Foto: Aida Morales


Estudiar ciència i tecnologia és crear, imaginar coses i dur-les a terme. Amb aquesta idea central passaran més de 1.000 estudiants de secundària i cicles formatius a la 5a edició de la Fira del Coneixement que es realitza aquest dimecres i dijous a Berga. Aquest any, el tema central de les jornades se centra en la llum, tot i que el Pavelló de Suècia ja s'ha omplert de diversos estands dedicats a la xocolata, a la nanotecnologia i el gas. 

La Fira, segons ha explicat el codirector de l'Exploratori de Recursos de la Natura i professor de la Universitat Politècnica de Catalunuya (UPC), Josep Font, aplega, durant aquest dos dies, estudiants de 3r i 4t d'ESO, de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de més de 23 centres de tot Catalunya. Entre aquests, un gran nombre d'instituts del Berguedà, tot i que també del Bages, de l'Anoia, d'Osona, del Barcelonès, de l'Urgell i del Vallès Occidental. De fet, l'objectiu de l'Exploratori és apropar l'estudi de la ciència i la tecnologia als estudiants, ampliar els seus coneixements, i motivar-los a partir de l'experiència d'una trentena de doctorands, que exposaran els seus projectes. 

 

Estudiants escoltant el científic Romain Quidant, director del grup de recerca Plasmon Nano-Optics Foto: Aida Morales

En aquest sentit, la Fira compta amb quatre estands de la UPC i quatre més de la Universitat de Barcelona (UB) que mostren, des de recursos naturals, fins a les darreres solucions mèdiques, passant pels nanosalèl·lits, els drones i els secrets que s'amaguen en la xocolata. A més, la Fira es completa amb un gran estand central que tracta del present, el passat el i el futur de la llum i les energies, i d'una conferència de caràcter excepcional a càrrec de Romain Quidant sobre nanofotònica. En aquest punt, el científic ha explicat aquest dimecres, a més de 200 alumnes, les possibilitats d'aquesta disciplina a l'hora de lluitar contra el càncer. 

“Des de l'Ajuntament en fem una valoració molt positiva perquè és una oportunitat genial que tenen els alumnes, i també una oportunitat per a la comarca”, ha declarat la regidora d'Educació, Sílvia Salvador. En aquest sentit, i segons també ha explicat la codirectora de l'Exploratori, Dolors Grau, aquesta Fira és interessant perquè es complementa amb una visita guiada al Santuari de Queralt, des d'on s'estudia i analitza la geologia i biologia de l'entorn. 
 

Presentació de la Fira del Coneixement de Berga Foto: Aida Morales

 

Estands de la Fira del Coneixement Foto: Aida Morales

Arxivat a