Carta de Ginkgo amb motiu del Dia Mundial de la Infermeria

"Míriam, Meritxell, Maria, Noe, Muntsa, Norma, Joana, Dolors i a tot l'equip d'infermeria de l'Hospital Sant Bernabé i el CAP Berga, no hi ha paraules per agrair la vostra implicació"

GInkgo Apac Berguedà
12 de maig del 2020
'El Dia Mundial de la Infermeria ha de servir per empoderar al sector de la sanitat, que realitza un treball moltes vegades infravalorat i sempre a l'ombra d'altres professionals'.
'El Dia Mundial de la Infermeria ha de servir per empoderar al sector de la sanitat, que realitza un treball moltes vegades infravalorat i sempre a l'ombra d'altres professionals'. | Ginkgo
12 de maig, Dia Mundial de la Infermeria. L'OMS ha proclamat el 2020 l'Any Internacional de la Infermeria en complir-se 200 anys del naixement de Florence Nightingale, fundadora de la primera escola d'infermeria, que va assentar les bases per fer de les cures una professió. Va ser una visionària de la medicina preventiva.

Ella, que es va desviure pels soldats durant la guerra de Crimea, avui estaria horroritzada per les condicions laborals i sanitàries que pateixen les actuals infermeres per la pandèmia.

Avui, Dia Mundial de la Infermeria, ha de servir per empoderar al sector de la sanitat, que realitza un treball moltes vegades infravalorat i sempre a l'ombra d'altres professionals, i fer visible la falta de protecció i l'escassetat de personal. 

Nosaltres tenim les nostres senyores de la làmpara (com es coneixia a Florence Nightingale), a alguna la vam veure néixer i a totes convertir-se en grans professionals. Elles ens acompanyen en moments molt difícils com els actuals, però també d'immensa alegria.

MÍRIAM, MERITXELL, MARIA, NOE, MUNTSA, NORMA, JOANA, DOLORS i a tot l'equip d'infermeria de l'Hospital Sant Bernabé i el CAP Berga, que esteu a primera línia, no hi ha paraules per agrair la vostra implicació, no oblidarem mai que la nostra vida per vosaltres era important. 

Associació Ginkgo Apac Berguedà
 

   Fotos cedides per Ginkgo. 

   Fotos cedides per Ginkgo.
 

Si vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a [email protected], seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones