Vilada es connecta a la fibra òptica

Una empresa osonenca ha desplegat 12 quilòmetres i mig de cable que serviran per donar servei d’Internet de banda ampla

11 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:05h
El municipi de Vilada, a l'Alt Berguedà.
El municipi de Vilada, a l'Alt Berguedà. | Cedida
Un acord entre l'Ajuntament de Vilada i l'empresa osonenca Goufone ha permès fer arribar la fibra òptica a aquest municipi berguedà de poc més de 400 habitants.

Després d'anys de reclamar aquest servei i de trobar-se sempre amb el 'no' d'altres companyies d'abast estatal, finalment la catalana Goufone ha estat l'encarregada d'aconseguir que els viladins i les viladines puguin gaudir del nou servei de fibra òptica des de finals d'abril.

Al municipi s'han desplegat un total de 12 quilòmetres i mig de cable propi de Goufone. Fet que ha permès arribar a totes les llars del nucli de Vilada. Això significa que la gran majoria dels habitants del poble ja poden contractar serveis de fibra òptica i navegar a una velocitat de 1.000 Megabytes per segon (Mbps). 

El mes passat, l'empresa osonenca va donar per finalitzar el desplegament de la seva xarxa pròpia, deixant pendent només els possibles enllaços a domicilis disseminats de la població. Actualment, s'està treballant per buscar una solució que permeti connectar els nuclis disseminats.

Goufone va néixer a Gurb amb l'objectiu de fer arribar internat a aquelles poblacions a on les grans companyies no arribaven i ja porta més de 500 quilòmetres desplegats de xarxa de fibra òptica pròpia a una desena de comarques de Catalunya.

La companyia ofereix serveis d'Internet, telefonia mòbil, telefonia fixa i televisió.
Un dels seus punts forts és l'atenció personalitzada amb un call center situat a Gurb (Osona) on l'empresa de telecomunicacions assegura una atenció personal i sempre amb una resposta individualitzada. De moment, segons fonts municipals, la població de Vilada ha respost "molt positivament" a l'arribada de la fibra òptica i ja s'han començat a fer les primeres altes al poble.
 

El nucli de Vilada on s'ha instal·lat el cable de fibra òptica. Foto: Cedida