Mor Sebastià Montraveta, considerat el pare de l'escoltisme a Gironella

Va ser un dels fundadors de l'Agrupament Escolta Ausiàs March

11 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:24h
Sebastià Montraveta 'Sebas' en una imatge distribuïda per l'agrupament escolta.
Sebastià Montraveta 'Sebas' en una imatge distribuïda per l'agrupament escolta. | AEG Sebastià Montraveta
Ha mort als 92 anys el gironellenc Sebastià Montraveta Fusté Sebas (Gironella, 1927), que era molt conegut a la vila per ser un dels fundadors de l'Agrupament Escolta Ausiàs March. L'entitat va adoptar el seu nom l'any 2003 com a homenatge a la seva tasca i actualment s'anomena Agrupament Escolta i Guia Sebastià Montraveta.

Considerat per molts el pare de l'escoltisme gironellenc va ser monitor de l'esplai durant 52 anys fins que va plegar l'estiu de l'any 2005, segons han explicat fonts de l'entitat. Tot i així va seguir molt vinculat a l'agrupament i va continuar-hi col·laborant. Entre les diferents mostres de condol per la mort de Sebastià Montraveta s'hi compta la de l'Ajuntament de Gironella que aquest dilluns ha traslladat el seu condol per la pèrdua d'un referent en l'escoltisme gironellenc. 

Aquest dilluns, a les 7 de la tarda, es farà una cantada d'arrels en el seu honor. L'entitat escolta ha fet una crida a participar-hi des dels balcons i finestres i també a seguir-ho en directe a través d'Instagram (@aeigsebastiamontraveta). A tots aquells que hagin format del Cau, també se'ls proposa que pengin els seus fulards i camises al balcó com a reconeixement a Sebastià Montraveta.

 
 
Arxivat a