Vols donar llet materna? A partir de l'11 de maig el Banc de Sang i Teixits t'ho posa més fàcil

Després de l'aturada pel confinament, dilluns torna la campanya de donació, en què s'agilitza el procés i s'evita a les donants trepitjar els hospitals

Redacció
09 de maig del 2020
L'11 de maig es reprèn el període de donació de llet materna.
L'11 de maig es reprèn el període de donació de llet materna. | Banc de Sang i Teixits
El Banc de Sang i Teixits reprèn la recollida de llet materna el dilluns 11 de maig després d'haver-la interromput a causa del confinament pel coronavirus. En aquesta nova campanya s'agilitza el procés, i les donants es trobaran amb moltes més facilitats: alguns passos passen a ser telemàtics i s'evitarà el desplaçament a hospitals.

D'aquesta manera, no caldrà que les noves donants vagin a un centre hospitalari per a fer-se l'analítica i l'entrevista inicial: l'extracció podrà fer-se a qualsevol campanya de donació de sang i l'entrevista amb l'equip del Banc de Llet serà realitzada per telèfon. Així, tal com declaren fonts de l'organització, s'evitarà el desplaçament a hospitals i s'agilitzarà el tràmit amb l'atenció telefònica.

Les dones interessades a participar-hi s'han d'inscriure a la web o al correu [email protected]. El mateix Banc de Llet avisarà a quan hi hagi una campanya de donació de sang i reservarà hora a les donants del municipi. Allà, se'ls extraurà sang, signaran el consentiment de la donant i rebran el material per a l'extracció. Al cap d'una setmana, se les informarà dels resultats per telèfon, i podran començar la donació des de casa, on hauran de congelar-la.