Diferents veïns lamenten un increment de la presència de rates a la ciutat de Berga

L’equip de govern va assegurar ahir al ple municipal que tenen constància d’aquesta situació i que estan treballant per solucionar-la

08 de maig del 2020
Actualitzat a les 22:35h
El veïnat afirma que l'increment de rates es pot observar en diferents punts de la ciutat (arxiu).
El veïnat afirma que l'increment de rates es pot observar en diferents punts de la ciutat (arxiu). | Axel Lapuerta
Diferents veïns de Berga critiquen l’augment de la presència de rates a la ciutat. Tal com asseguren, darrerament ha incrementat la reproducció d’aquests rosegadors en diferents punts de la ciutat, fet que està generant un cert malestar entre el veïnat. Els regidors de l’equip de govern van explicar ahir durant el ple municipal que l’empresa de gestió de plagues està al corrent de la situació.

Roser Farràs, veïna del barri vell, explica a NacióBerguedà que alguns veïns d’aquesta zona, com els del carrer Castellar de Riu, han comentat que han observat aquest animal voltar pels carrers. “Aquesta situació ve de fa temps, des del porta a porta s’ha incrementat molt la presència de rates. En diferents ocasions, els senyors que recullen l’orgànic ens han comentat que es troben rates quan van a buidar els bujols”, assegura Farràs.

Una veïna del barri de la Font del Ros, que prefereix romandre en l'anonimat, assegura a NacióBerguedà que en aquest punt últimament han vist més rates que en els darrers temps. “S’acostumen a deixar veure als solars dels aparcaments, que és on hi ha més brutícia, però també als solars tancats, ja que hi ha l’herba molt alta”, assenyala la veïna d’aquest barri. Altres veïns han exposat a través de les xarxes socials que han comprovat la presència d’una sobrepoblació de rates en punts com la Rasa dels Molins, el carrer de Lluís Millet, carrer del Bruc, carrer del Roser, entre altres.

La regidora Dolors Tous, del grup municipal d'ERC Berga, ha exposat durant el ple municipal d'ahir que diferents persones han fet saber-li que “hi ha una plaga de rates que cada cop puja més”. L'equip de govern ha informat en la mateixa sessió que està al corrent de les darreres informacions sobre plagues urbanes, que han notificat diferents veïns de la ciutat en els últims dies. Així ho ha fet saber el regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia. 

Escútia ha atribuït aquest fenomen a l’arribada de la primavera i, per tant, el creixement de la vegetació. “La setmana passada es van derivar aquesta situació als Serveis Tècnics i cap a l’empresa que realitza la gestió de plagues”, ha assegurat el regidor. En aquest context, des de la Regidoria de Medi Ambient han afegit que davant de situacions així, l’Ajuntament ràpidament ho notifica a l’empresa especialitzada, la qual es trasllada al lloc per determinar quin és el focus i realitzar els tractaments necessaris. Escútia ha comentat que “l’empresa ja està avisada i podria ser que hagués realitzat l’actuació”.
Arxivat a