Berga reparteix material bàsic per a una reobertura «segura» a un total de 227 establiments

La iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Berga i Berga Comercial ha estat gratuïta per als comerços

08 de maig del 2020
Actualitzat a les 23:57h
Repartiment de material al Telecentre aquest divendres.
Repartiment de material al Telecentre aquest divendres. | Cedida
Un total de 227 establiments comercials han passat pel Telecentre de Berga entre ahir i avui per recollir les ampolles de gel hidroalcohòlic i el material "bàsic" de protecció per a una reobertura "segura" que han repartit l'Ajuntament de Berga i Berga Comercial.
En total, s'han entregat 442 ampolles de gel, 435 cartells explicatius i nombrosos elements de senyalització per mantenir la distància de seguretat dins dels locals. Berga Comercial també ha posat a disposició dels seus socis els equips de protecció que tenia en estoc i s'han entregat 500 mascaretes, 121 caixes de guants (de 100 unitats) i 114 ulleres de protecció. La mesura busca reduir al màxim el risc de contagis.

El president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, ha valorat molt positivament l'acollida de la iniciativa. "Sabem que tothom té moltes ganes d'obrir però volen fer-ho amb totes les garanties. Estem molt contents de veure que la posició general davant la nova situació és de calma. Tothom vol preparar-se bé perquè, quan arribi el moment, estiguem punt per obrir". Tot i la decisió de seguir a la fase 0, el repartiment no s'ha endarrerit. 

La campanya amb el consistori es basa en el pla d'obertura de botigues que l'entitat va elaborar pels seus associats i que l'Ajuntament ha volgut fer extensiva a la resta de botigues i serveis de la ciutat.

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha explicat que estan molt contents perquè hi ha un gran gruix de persones del teixit comercial que aquests dies han acudit al Telecentre per obtenir el material. Amb tot, també ha dit que si falta algú que no se n'hagi assabentat, o no hi hagi pogut acudir, s'estudiarà si hi ha la necessitat de fer una altra entrega els pròxims dies.

"L'objectiu de la mesura és facilitar que els veïns i veïnes puguin realitzar les compres amb la  seguretat més gran possible i que els establiments puguin complir també amb l'obligatorietat d'indicar les mesures higièniques i d'aforament dels seus locals", ha subratllat Rifà. 
 

Repartiment de material al Telecentre aquest divendres. Foto: Cedida

 

Capsa amb gel hidroalcohòlic i altre material. Foto: Cedida