Un total de 100 persones han mort per coronavirus al Berguedà

Les defuncions al Bages s'acosten als números de l'Anoia i Osona suma 35 morts en cinc dies

Redacció
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:49h
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu)
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu) | ADBerguedà
Les defuncions de les darreres hores han elevat fins al centenar la xifra de persones que han mort al Berguedà per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. Segons el mapa de Salut de mortalitat pel virus a Catalunya, la taxa de defuncions per habitant a la comarca segueix sent de les més altes de Catalunya, només superada per l'Anoia. Pel que fa a la resta de la Catalunya Central, el total de decessos contagiats pel virus supera els 1.300. Paral·lelament, la xifra d'ingressats segueix a la baixa. Segons les darreres dades, entre els hospitals d'Igualada, Manresa, Berga i Vic, a hores d'ara hi ha 280 pacients ingressats amb la covid-19.
L'Anoia es manté, aquest divendres a la tarda, com la comarca de la Catalunya Central amb més defuncions i la del país amb una taxa de mortalitat més elevada. No obstant això, des de dilluns s'han confirmat només dues defuncions, fet que eleva a 454 les víctimes mortals. Per contra, els ingressos es mantenen a la baixa amb 27 pacients.

Al Bages, des de l'inici de la pandèmia han mort 448 persones, 20 des de dilluns. No obstant, seguint la tendència de la resta del territori, els ingressos per la covid-19 segueixen caient. A l'Hospital de Manresa hi ha ara 37 persones ingressades, 22 menys que dilluns.

Al Berguedà ja han mort 100 persones, cinc des de dilluns. La xifra de pacients ingressats a l'hospital de referència, el Sant Bernabé de Berga, segueix reduint-se i ara hi ha 29 pacients ingressats, un 35% menys que a l'inici de la setmana.

Pel que a Osona, és la comarca que ha registrat més defuncions amb coronavirus aquesta setmana. La xifra s'eleva a 276, 35 més que dilluns. Segons les darreres dades del Consorci Hospitalari de Vic, els ingressos també van a la baixa. Hi ha 104 pacients amb la covid-19.

El Moianès també ha hagut de lamentar noves defuncions en els darrers dies. En una setmana han mort sis persones, i ja són 23 el total de decessos comptabilitzats.

El Solsonès, en canvi, es manté en la mateixa línia i no s'han comptabilitzat més morts. Des de l'inici de la pandèmia han mort dues persones, fet que provoca que, a diferència de la resta de comarques de la Catalunya Central, té una de les taxes de mortalitat més baixes de Catalunya.