Gironella destina 100.000 euros en ajudes a autònoms i empreses per a la reactivació econòmica

A partir del dilluns 18 de maig es podran tramitar les subvencions a través de la web municipal

08 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:49h
Reunió telemàtica del govern de Gironella amb comerciants i l'oposició celebrada aquest divendres.
Reunió telemàtica del govern de Gironella amb comerciants i l'oposició celebrada aquest divendres. | Aj. Gironella
El proper dilluns 18 de maig l'Ajuntament de Gironella obrirà la convocatòria de subvencions directes per empreses, professionals i autònoms de Gironella afectats per la crisi de la Covid-19. Les ajudes, que es podran tramitar a través del web municipal, formen part del Pla de Reactivació Econòmica Municipal de Gironella amb el conjunt de mesures econòmiques aprovades per ple el mes d’abril.

L'alcalde David Font ha explicat a NacióBerguedà que han apostat per una acció d'aquestes característiques perquè "hi ha una bona part de l'activitat econòmica que ha estat obligada a aturar-se des de fa força setmanes amb pèrdues importants per a molta gent; i que s'han trobat amb la necessitat d'haver d'assumir despeses sense cap ingrés". "El nostre municipi té un dinamisme comercial molt important on ve a comprar gent de pobles del voltant, no podíem deixar de banda les necessitats d'empreses i autònoms", ha expressat. 

L'alcalde Font ha explicat que han trigat uns dies a definir el contingut de la mesura, perquè "hem volgut escoltar als afectats, detectar quines són les seves necessitats i analitzar quines són les ajudes que estan sortint des de la Generalitat i l'Estat per complementar-les i contribuir a disminuir la crisi". "Per això, hem mirat que les ajudes no fossin excloents amb altres ajudes, prestacions o subsidis destinats a aquesta finalitat", ha dit David Font. 

Aquest divendres, responsables del consistori s'han reunit amb representants del teixit econòmic de la vila per presentar-los la mesura i comprometre's a continuar treballant per recuperar el dinamisme comercial de Gironella. "Ells tenen ganes d'iniciar l'activitat, seguir sent un comerç de referència. Volem que els comerços que aixequin la persiana en les properes setmanes puguin continuar fent-ho amb una certa solvència i un futur", ha reflexionat el batlle gironellenc. 

Podran sol·licitar la subvenció totes aquelles empreses, autònoms i professionals que tinguin l’activitat censada i ubicada al municipi que es van veure obligades, arran del Reial Decret 463/2020, del 14 de març, a suspendre la seva activitat, i en conseqüència han patit una reducció involuntària de la seva facturació.

Els interessats podran subvencionar les despeses de manteniment dels locals, serveis i centres de treball, les campanyes de promoció i màrqueting, el foment de noves activitats i nous serveis, així com les inversions per dur-les a terme, la creació de nous productes o qualsevol altre activitat, servei o inversió que correspongui a l’objecte de la convocatòria.

Aquesta subvenció és compatible amb qualsevol altra ajuda, prestació, subsidi o subvenció destinada a aquesta mateixa finalitat, concedida per l’Ajuntament, o altres administracions o ens públic o privats. Les subvencions es resoldran de forma independent cadascuna i per ordre cronològic de presentació, i s’obren dos períodes de petició. El primer, és per l’aturada de l’activitat del primer trimestre del 2020, i la segona és per l'aturada d’aquest 2n trimestre. La quantia màxima de la subvenció serà de 500 euros, i la mínima de 150 euros, per cada una de les dues finestres de petició. La presentació de la sol·licitud no dona dret directe a l’obtenció de l'ajut.