Es protegeix la Riera de Merlès amb una nova senyalització

El proper estiu començarà una nova campanya amb vigilants i informadors

Redacció
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 11:07h
Senyalitzacions horitzontals a la Riera de Merlès
Senyalitzacions horitzontals a la Riera de Merlès | ADBerguedà

La Riera de Merlès configura un espai declarat Reserva Natural Parcial de 78 quilòmetres que transcorre a través de les comarques del Berguedà, Osona, el Bages i el Ripollès. No obstant això, des de fa anys, l'increment de visitants i cotxes n'ha malmès l'entorn i la biodiversitat. Per aquest motiu, i seguint el Pla de conservació que es va aprovar recentment, ja s'han començat a implementar mesures per protegir-lo. 

Aquesta setmana, s'ha instal·lat una nova senyalització vertical i horitzontal que consta de 12 cartells informatius sobre aquest espai la seva normativa reguladora. A més, també s'ha incorporat senyalització horitzontal al paviment de la carretera que va entre l'Hostal de Sant Cristòfol i el Cobert de Puigcercós, per diferenciar la zona i ordenar la circulació. De fet, els municipis afectats per l'espai protegit de la riera ja van signar, l'estiu passat, un conveni amb facultat sancionadora amb el Servei Català de Trànsit (SCT) perquè regulés la mobilitat i els estacionaments.

Segons ha informat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà), la propera campanya que es realitzarà a l'estiu fomentarà la recollida de deixalles, i comptarà amb vigilància i informadors. Totes aquestes actuacions formen part del full de ruta acordat el desembre passat, en el qual es van diferenciar 11 actuacions per protegir i conservar aquest espai. 
 

Senyalitzacions horitzontals a la Riera de Merlès Foto: ADBerguedà