Berga acorda iniciar la redacció del Pla Estratègic donant prioritat a les mesures contra la crisi

La moció socialista, aprovada per unanimitat, contempla impulsar actuacions de protecció social i reactivació econòmica

07 de maig del 2020
Actualitzat el 08 de maig a la 1:52h
El primer ple de Berga telemàtic de la història.
El primer ple de Berga telemàtic de la història. | P. M.
El primer ple telemàtic de la història de l'Ajuntament de Berga ha aprovat per unanimitat la moció del PSC per iniciar la redacció del Pla Estratègic de ciutat i en relació amb la situació d’excepcionalitat produïda per la pandèmia

Un dels propòsits de la moció aprovada és iniciar la redacció del Pla Estratègic que va aprovar-se el passat desembre. Arran dels darrers canvis que ha provocat la pandèmia, la proposta és ajustar-lo a la nova situació. Abel García, regidor del PSC a l’Ajuntament de Berga, ha assegurat que en aquest Pla Estratègic cal prioritzar "destinar tots els recursos necessaris per poder establir mesures de protecció social i reactivació econòmica, fins i tot amb la necessitat de reajustar el pressupost municipal actual i futur, així com buscar alternatives econòmiques". El text ha estat aprovat per tots els grups municipals del plenari, CUP, ERC, Junts per Berga i PSC. 

El document, que ha rebut un suport unànime, també demana que es flexibilitzin les regles econòmiques i pressupostaries que limiten l'autonomia i l'acció dels ens locals. Així mateix, vol que es garanteixin les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l'any 2020 i poder-les ampliar a les noves necessitats que generarà la crisi sanitària del coronavirus.

El portaveu de Junts per Berga (JxB), Jordi Sabata, s'ha mostrat "sorprès" per la moció, "perquè aquest ple ja ha manifestat en diverses ocasions la necessitat de planificar la ciutat a llarg termini, ja fa mesos que se'n parla però encara no hem començat a treballar". D'altra banda, el regidor d'Esquerra Berga, Ramon Camps, ha recordat que "sempre hem dit que els disset regidors de l'Ajuntament hem de treballar junts en projectes estratègics de ciutat. Al desembre ja ho vam votar i no voldríem haver-ho de fer mai més". 

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà (CUP), a hores d'ara, ja s'ha demanat suport a la Diputació de Barcelona per redactar el pla perquè les possibilitats de l'ajuntament són limitades. La regidora s'ha mostrat partidària que en la redacció del Pla Estratègic hi prenguin part els regidors dels diferents grups municipals, però també les entitats i la ciutadania. "Ho tenim tot de cara per començar-ne a parlar molt aviat i dibuixar la Berga del futur", ha dit. 

Junts reclama al govern local implementar mesures econòmiques i socials 

El ple de l'Ajuntament de Berga també ha aprovat per unanimitat una moció de Junts per Berga que insta l'equip de govern de la CUP "a implementar totes les mesures possibles per pal·liar els efectes de la crisi sanitària, fent especial èmfasi en les conseqüències socials i econòmiques que deixarà la pandèmia".

El portaveu del principal grup de l'oposició, Jordi Sabata, ha lamentat que, sent el primer ple que se celebra durant l'actual pandèmia, "no hi hagi cap punt de la CUP per explicar les mesures adoptades". Sabata ha valorat positivament l'actuació de l'equip de govern en l'àmbit sanitari, però ha dit que "en la fase post-emergència" s'ha actuat "de manera completament reactiva". "Som en una tempesta i necessitem fars per saber on anem", ha apuntat. 

JxBerga ha presentat una segona moció, aprovada per tots els grups de l'oposició i amb l'abstenció de la CUP, que insta l'executiu local a promoure mesures específiques per al tercer sector i les associacions de comerciants. 

També s'ha votat una proposta del grup municipal d’ERC per a la millora del servei educatiu de 0 a 3 anys a Berga. Una proposta que ha estat aprovada amb els vots favorables d’ERC, Junts per Berga i el PSC i l'abstenció de la CUP.

VÍDEO Recupereu aquí el vídeo sencer del primer ple telemàtic de l'Ajuntament de Berga

Arxivat a