Gironella torna a cedir el terreny per a la futura estació d'autobusos

El nou tràmit, amb una peça destinada a equipaments de 1.505 metres quadrats, ha de permetre avançar cap a la licitació i construcció

07 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:38h
L'alcalde David Font durant el ple de maig.
L'alcalde David Font durant el ple de maig.
El ple de l'Ajuntament de Gironella ha aprovat per unanimitat al ple de maig la nova cessió del terreny on ha d'anar ubicada la futura estació d’autobusos, la creació del reglament del Consell de Salut del municipi i la moció per una recuperació socioeconòmica des de la proximitat.

El primer punt de l'ordre del dia de la sessió ha estat l'aprovació de la cessió gratuïta de domini d'un terreny de 1.505 metres quadrats a la Generalitat de Catalunya per poder-hi ubicar l’estació d’autobusos del municipi. Inicialment ja s’havia fet una cessió, que la Generalitat no va acceptar perquè les dimensions no eren suficients per poder-hi emplaçar l’estació, tal com va informar NacióBerguedà el passat mes de gener. L'alcalde David Font ha explicat que, després de fer una modificació urbanística i qualificar el terreny d’equipaments, s'ha procedit a fer-ne la cessió i així poder agilitzar el procés de construcció. 

"Per nosaltres no ha canviat en res aquesta prioritat concreta, i avui en dia no ens consta que hagi canviat per part del Govern català. El que havíem treballat era previ als escenaris de la pandèmia i dels pressupostos de la Generalitat, però sabem que hi ha una bossa d'inversions previstes per fer accions en termes de mobilitat i infraestructures de la mobilitat, i sabem que l'estació de Gironella forma part d'aquesta bossa de mesures", ha assegurat David Font a NacióBerguedà

En paral·lel a la cessió del terreny, el departament de Territori ja disposa del projecte definitiu per a la terminal d'autobusos, al qual s'hi ha incorporat un estudi acústic i un estudi ambiental, i que ara queda pendent de l'última revisió abans de passar al següent pas, el de la licitació. El projecte definitiu també preveu una parada de taxis que permetrà agrupar els serveis de transport de persones en el mateix punt. "Són aspectes que ens han anat demanant des de la Generalitat a mesura que ha avançat tot el procés, i en els quals s'ha anat treballant d'acord amb els criteris que ens ha anat indicat el departament", ha explicat Font. 

El portaveu de l'oposició, Albert Xoy (ERC), s'ha expressat a favor del nou tràmit de cessió del terreny durant el ple, "perquè necessitem que aquesta infraestructura es porti a terme el més ràpid possible". 

Llum verda per crear el Consell Local de Salut

El segon punt del plenari s'ha centrat en la creació del reglament del Consell de Salut del Municipi. Teresa Terricabres ha remarcat que aquest document és necessàri per poder crear el Consell de Salut, que comptarà amb representació institucional, ciutadana i professionals sanitaris. Aquest nou òrgan serà l’agent coordinador i vetllarà pel compliment del Pla Local de Salut, aprovat l'any 2019.

El ple reclama flexibilitzar la regla de despesa i disposar de tot el superàvit de 2019

L'últim punt ha estat l’aprovació de la moció per una recuperació socioeconòmica des de la proximitat. Arran de la crisi provocada per la Covid-19 s’han pres mesures per afrontar la recuperació socioeconòmica en els propers mesos amb un primer paquet de 40.000 euros. La moció demana al Govern de l’estat flexibilitzar la regla de despesa i l’estabilitat pressupostària així com les mesures de contractació pública per dotar de major agilitat la capacitat per impulsar mesures de reactivació. També es demana que els Ajuntaments puguin disposar de la totalitat del superàvit generat l’any 2019 i els romanents dels anys anteriors.

Al torn de precs i preguntes, la regidora d'Educació, Lurdes Roset, responent a Albert Xoy, cap de l’oposició, ha explicat que des del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya han cobert amb ordinadors i dispositius de connexió a internet els cursos més crítics, 6è de primària, 4rt d’ESO i 2n de Batxillerat. Des de l'Ajuntament, s'ha fet una valoració amb els centres educatius dels alumnes que tenien necessitat, s'han detectat diversos casos, i des del consistori s’han facilitat 4 ordinadors i 8 punts de connexió a internet per alumnes de 3r de primària a 2n de batxillerat.

Arxivat a