Puig-reig cancel·la la Festa dels Templers prevista per finals de juny

La celebració atrau cada any més de 5.000 persones i aplega més de 300 voluntaris

07 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:43h
Imatge en blanc i negre de la Festa dels Templers.
Imatge en blanc i negre de la Festa dels Templers. | Aj. Puig-reig
L'Ajuntament de Puig-reig i l'Associació de Templers de Puig-reig s'han vist obligats a anul·lar la Festa dels Templers prevista per a final de juny a causa de la pandèmia de la Covid-19. "Treballarem de valent per organitzar una gran festa al 2021", han assegurat els responsables de l'organització. El consistori ha informat de la suspensió dels actes aquesta setmana, després de comprovar que les mesures restrictives imposades per evitar la propagació de la Covid-19 impedirien la celebració de la cita amb normalitat. La festa està protagonitzada per les recreaciones històriques, els jocs medievals, un mercat amb productes artesans i demostracions d'ofici, les danses i la música en directe, les visites guiades al castell, i un concorregut campament templer. Cada any aquesta festa atrau més de 5.000 persones i aplega més de 300 voluntaris. 

Els templers van rebre en herència el castell de Puig-reig i altres importants possessions gràcies al testament del trobador i vescomte Guillem de Berguedà. Durant el segle XIII, senyorejaven un gran territori situat entre les comarques del Berguedà i la Cerdanya des de la comanda de Puig-reig, una de les poques comandes que l'orde va establir a la Catalunya vella.
Gràcies a una carta de franqueses de finals del segle XIII el castell de Puig-reig va poblar-se de nous habitants fins a erigir-se en un important nucli flanquejat per tres línies de muralles defensives. La celebració recorda l'esplendor dels templers en aquella època i s'ha convertit en un pol d'atracció per a persones d'arreu de Catalunya.
Arxivat a