El primer equip de l'Handbol Berga aconsegueix l’ascens a Segona Catalana

La Federació Catalana d'Handbol dóna per acabades totes les competicions de la temporada 2019/2020

07 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:49h
Handbol Berga (arxiu).
Handbol Berga (arxiu). | Handbol Berga
La Federació Catalana d'Handbol ha donat per finalitzades totes les seves competicions de la temporada 2019/20. L'acord es va prendre en la  darrera Junta Directiva de l'entitat, i afecta directament el primer equip de l'Handbol Berga, que aconsegueix així l'ascens a Segona Catalana.

L'Handbol Berga era quart de Tercera Catalana quan la competició es va aturar amb 20 de 26 jornades disputades per la proclamació de l'estat d'alarma. L'últim partit disputat va ser la victòria contra el CH Montgrí (32-31). El president del club Marc Pons ha explicat a NacióBerguedà que van rebre la notícia de l'ascens ahir al matí. La decisió de la federació es va produir atenent la recomanació emesa per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, a proposta de la Mesa Sectorial de l'Esport de Catalunya.

"S'ha decidit que els ascensos implicarien a tots els equips que estaven en posició d'ascens directe o en fases d'ascens. Nosaltres ens trobàvem en quart lloc, en fases d'ascens, per tant pugem directament a Segona Catalana", ha descrit Pons. 

El president del club considera que s'havia aconseguit disputar "una temporada molt regular" i recorda que "en diverses de les jornades ens vam situar en posició d'ascens directe, malgrat que darrerament havíem patit una plaga de lesions; i això ens havia fet perdre algun partit, encara que no contra rivals directes". Marc Pons es mostra convençut que l'equip podria haver millorat i haver aconseguit una segona o tercera posició a final de temporada. 

L'ascens arriba només un any després de proclamar-se campions de la fase regular de Quarta Catalana, i d'aconseguir pujar a Tercera. Així doncs, competir a Segona Catalana, suposarà ara una major exigència? "Està per veure, han ascendit catorze equips de cop, és a dir, que segurament es farà un tercer grup de Segona Catalana. Però crec que sí que aquesta categoria ens exigirà molt més, perquè hi ha equips de molt nivell. El nostre cos tècnic plantejarà entrenar tres dies a la setmana i ampliar molt més la càrrega física", ha respost Marc Pons. 

El propòsit bàsic de la Federació Catalana d'Handbol per definir com s'acaba la temporada actual i com es planteja la temporada 2020/2021 és que hi hagi ascensos però no descensos. "El que ens han dit és que esperaran tres anys abans de tornar-ho a regularitzar i que a cada categoria hi hagi els mateixos equips que hi ha ara. Encara no tenen clar el dia que començarà la propera temporada i si es podrà començar amb normalitat", ha valorat Pons. 

L'entrenador del primer equip, Sebastià Expósito, ha demanat als jugadors que comencin a fer activitat física normal, perquè després d'un mes i mig de confinament, "és inevitable que hagin perdut forma física", ha dit Marc Pons. De cara al juliol, es prepararà una pretemporada que segurament haurà de ser més dura que la passada. 

El club no es planteja fitxatges. "No ens plantegem fitxar ningú, si algú s'ofereix a venir a jugar, li oferirem les mateixes condicions que a la resta. No podem posar diners sobre la taula", ha recordat el president. "Quant a ubicació, perquè ens vinguin jugadors, estem en una situació complicada, el més proper que tenim d'handbol és Santpedor i Súria", ha afegit.
Arxivat a