Groc o gris: a quina fracció hem de llençar les mascaretes i els guants?

Els envasos dels gels hidroalcohòlics han d'anar al groc

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
20 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:11h
Bujols del porta a porta a Berga (arxiu).
Bujols del porta a porta a Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Durant aquestes setmanes de confinament per evitar la propagació del coronavirus, les mascaretes i guants d'un sol ús han passat a formar part dels nous residus que es produeixen aquests dies a les cases d'arreu del territori. Malauradament, al llarg d'aquests darrers dies, s'han pogut veure molts d'aquests residus abandonats a terra o llençats al contenidor que no correspon. 

Per aquest motiu, des de les administracions públiques es recorda la importància de fer una bona gestió d'aquests residus, tant per raons de seguretat sanitària com per garantir-ne el seu òptim tractament.

Les autoritats adverteixen de la necessitat de dipositar tant els guants d'un sol ús com les mascaretes d'un sol ús al contenidor del rebuig i recomanen no llençar-les a la paperera, ja que poden volar amb el vent i caure a terra. Per altra banda, pel que fa als envasos de les solucions hidroalcohòliques, un altre nou residus que es genera durant aquesta pandèmia, es recorda que cal llençar-los al contenidor groc.

La tècnica del Consell Comarcal del Berguedà, Gemma Vinyes, ha confirmat a NacióBerguedà que als 12 municipis de la comarca que fan recollida porta a porta funciona exactament de la mateixa manera. Les mascaretes i els guants d'un sol ús han de llençar-se a la fracció del rebuig, mentre que els pots dels gels hidroalcohòlics es treuen amb la resta d'envasos de la fracció groga. 
 

Un treballador del porta a porta durant la pandèmia. Foto: Tractaments Ecològics