L'Ajuntament i Berga Comercial lliuraran gel hidroalcohòlic als comerços per a la reobertura

El lliurament del material es portarà a terme els dies 7 i 8 de maig al Telecentre

06 de maig del 2020
Actualitzat el 07 de maig a les 2:25h
Un comerç amb la persiana abaixada aquesta setmana a Berga.
Un comerç amb la persiana abaixada aquesta setmana a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L’Ajuntament de Berga i Berga Comercial lliuraran gel hidroalcohòlic als comerços per a la reobertura. Consistori i associació de botiguers han creat una campanya "perquè la reobertura dels comerços es pugui realitzar amb les garanties sanitàries i de seguretat establertes per les autoritats governamentals durant el període de desconfinament", ha explicat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. 

La campanya es basa en el Pla d’Obertura d’establiments comercials que l’associació de botiguers va elaborar pels seus associats i que el consistori vol fer extensiva, en la mesura del possible, a la resta de botigues i serveis de la ciutat. Es lliurarà un protocol amb recomanacions pels establiments, cartellera explicativa de les mesures sanitàries adreçades a les persones que accedeixen als comerços i una unitat de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció i higiene de mans.

Paquets de material bàsic per a la reobertura

L'Ajuntament de Berga facilitarà una ampolla de litre de gel hidroalcohòlic als petits comerços, bars, restaurants i empreses de serveis que estiguin oberts al públic i es trobin ubicats al terme municipal de Berga. Així mateix, es lliurarà un document gràfic que recollirà les mesures de protecció bàsiques per accedir al comerç, així com l'aforament permès a cada local, tenint en compte les restriccions actuals per la pandèmia de la Covid-19. Aquest material serà gratuït per a tothom qui acrediti tenir un establiment dels indicats anteriorment.

D'acord amb la propera reobertura dels comerços, i per tal de facilitar que els veïns i veïnes puguin realitzar les compres amb la major seguretat possible, l'Ajuntament de Berga ha decidit dur a terme aquesta mesura que busca reduir al màxim el risc de contagis i s'adequa a la obligatorietat marcada pel BOE de disposar necessàriament de gel hidroalcohòlic a l’entrada dels establiments per a la clientela. També es facilita que els establiments puguin complir també amb l'obligatorietat d'indicar les mesures higièniques i d'aforament dels seus locals.

Dispensació del material al Telecentre

El lliurament del material es portarà a terme els dies 7 i 8 de maig al Telecentre (C/ Programari Lliure, s/n). El dijous, 7 de maig, es farà de 4 a 7 de la tarda mentre que el divendres, 8 de maig, l’horari serà d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda. La dispensació es farà en col·laboració amb l'entitat Berga Comercial, que facilitarà un paquet personalitzat als establiments adherits a l'associació. Berga Comercial també posarà a disposició de tots els establiments que ho desitgin, equipaments de protecció individual que té en estoc i a preu de cost per aquelles persones que siguin titulars d'un establiment i que hi estiguin interessades. D’aquesta manera es garantirà una reobertura de comerços i establiments amb seguretat quan les autoritats competents ho corroborin, tenint en compte les diferents fases del pla de desconfinament.

Arxivat a