El PSC de Berga demana iniciar la redacció del Pla Estratègic per fer front a la crisi de la Covid-19

El PSC de Berga espera que la moció que presentarà dijous al ple municipal tingui "el màxim suport"

05 de maig del 2020
Actualitzat a les 22:34h
El regidor socialista Abel García al ple de Berga (arxiu).
El regidor socialista Abel García al ple de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Davant la crisi sanitària, social, econòmica i humanitària, desencadenada per la Covid-19, el grup municipal del PSC presentarà una moció en relació amb la situació d’excepcionalitat produïda per la pandèmia. Ho farà durant el ple municipal, que se celebrarà de manera telemàtica aquest dijous 7 de maig.

Un dels propòsits de la moció és iniciar la redacció del Pla Estratègic, que va ser aprovat al Ple ordinari del mes de desembre, arran dels darrers canvis que ha provocat la pandèmia, i ajustar-lo a la nova situació. D’aquesta manera, Abel García, regidor del PSC a l’Ajuntament de Berga, assegura que en aquest Pla Estratègic s’hi afegirà “el compromís de fixar-nos com a prioritat institucional destinar tots els recursos necessaris, inclús amb la necessitat de reajustar el pressupost municipal actual i futur, així com buscar alternatives econòmiques, per poder establir mesures de protecció social i reactivació econòmica”.

Tal com explica García NacióBerguedà, els objectius d’aquesta proposta, la qual és la que “afecta més directament a l’activitat política de la ciutat de Berga, i que està molt centrada en la ciutat”, són: combatre la vulnerabilitat de les persones i les famílies que estiguin, reactivar l’economia local i impulsar el comerç de proximitat, així com impulsar l’ocupació. “Esperem que aquesta moció, que segueix una mica l’esquema que s’està aplicant una mica arreu, i que creiem que a la ciutat s’hauria de seguir, tingui el màxim suport”, afegeix el regidor del PSC.

“En aquest Pla Estratègic, tal com vàrem fer en l’anterior, demanaríem que hi hagués el màxim de participació ciutadana, i també que compti amb la participació dels teixits social, entitats, grups polítics, comercial, industrial, etc., però amb la urgència, ara, de tot el que hem de començar a encarar a causa de l’actual pandèmia”, expressa el regidor de l’Ajuntament de Berga.

Un altre dels punts que contempla la moció és reclamar que es flexibilitzin totes les regles econòmiques i pressupostàries a les quals està sotmesa el món local, i que s’anul·lin totes les mesures que encara quedin a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), que “limiten la nostra autonomia”. En aquesta línia, el grup municipal també demana que es garanteixin les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020, així com poder-les ampliar a les noves necessitats que generarà la crisi, i que es redefineixin els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.   

Suport a les famílies i agraïment a les persones que treballen a primera línia

El partit municipal, en la mateixa moció, vol expressar el condol a les persones i a les famílies que han perdut els seus éssers estimats, i mostrar el seu suport a aquelles persones que estan passant la malaltia des de casa o ingressats.

Al mateix, temps el grup socialista agraeix públicament la feina i el compromís de tot el personal sanitari, de l’equip de les residències de gent gran, dels cossos de seguretat, dels mitjans de comunicació, i de tots els treballadors i treballadores que fan que els serveis bàsics “continuïn en funcionament”.

En aquest context, el PSC de Berga vol agrair la solidaritat i la col·laboració a les persones anònimes, d’entitats i empreses, així com el comportament “cívic i solidari” dels berguedans i berguedanes. Demanen també que la ciutadania compleixi les indicacions de les autoritats sanitàries.