Tots els avis i el personal de la Residència Sant Josep de Puig-reig donen negatiu al test de la Covid-19

Es confirma que no hi ha cap persona afectada a la instal·lació

05 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:21h
Residència Sant Josep de Puig-reig.
Residència Sant Josep de Puig-reig. | Quim Puig / Wikipedia
Les proves PCR que s'han fet les últimes setmanes a tots els residents i al personal de la Residència Sant Josep de Puig-reig han donat negatiu. D'aquesta manera, es confirma que no hi ha cap persona afectada a la instal·lació. 

La directora del centre, Gemma Pellicer, ha explicat a NacióBerguedà que estan molt satisfets amb aquests resultats, si bé no abaixen la guàrdia. "Mantenim des del primer dia tots els protocols i mesures de seguretat. Malauradament, això no s'ha acabat i hem de procurar continuar en la mateixa línia", ha expressat Pellicer. La residència acull 114 residents i hi treballen unes 80 persones.

Des de la Residència Sant Josep s'assegura que s'informa periòdicament a les famílies, i es manté el contacte telemàtic amb elles. "Es truquen i es fan videotrucades perquè puguin estar en contacte amb els seus familiars", ha dit Germma Pellicer.

Malgrat que finalment els resultats han estat negatius, en les darreres setmanes el centre havia confinat els casos sospitosos com a mesura preventiva. "Durant aquest temps, hem aplicat el protocol d'aïllament als residents que presentaven símptomes, hi ha patologies que d'entrada són normals en el dia a dia de la residència, fins i tot infeccions d'orina o diarrees que ara són directament sospitoses de la Covid-19. Però el cert és que hem fet els testos, i no hi ha cap positiu, per tant, és fantàstic", ha relatat Pellicer.

Una empresa, facilitada pel departament de Treball de la Generalitat, va fer tasques de desinfecció a les habitacions i als espais comunitaris per evitar la propagació del virus en cas que aquest hagués entrat a les instal·lacions. 

D'entre els centres geriàtrics del Berguedà on ja es coneixen els resultats de les proves PCR, la Residència Sant Josep no és l'única que ha confirmat estar lliure del coronavirus. També la Residència Sant Bernabé de Berga i la Residència de la Pobla de Lillet es troben en aquesta situació.

Altres residències com les Germanetes de Berga i la Salarich-Calderer de Bagà sí que han patit els efectes de la Covid-19: A les Germanetes, un 65% de les proves PCR van ser positives un cop rebuts tots els resultats; i a Bagà hi ha hagut 26 morts des de l'inici del brot, si bé la falta inicial de PCR fa impossible determinar quantes de les defuncions són a causa del coroanvirus

A la Residència Sant Roc de Gironella, la direcció i el govern municipal han acordat no donar dades concretes d'afectació. La directora Montse Cutal va expressar aquest dilluns a la tarda a NacióBerguedà que volen centrar el focus més enllà del nombre de casos, "en la tasca important i l'esforç humà que s'està portant a terme per tenir cura de les persones". En aquests moments, s'han realitzat tos els PCR, s'ha informat les famílies, i la situació estaria controlada amb una zona d'aïllament pels positius: "Hi ha més casos dels que voldríem però menys dels que esperàvem", ha corroborat Cutal. Dotze dotacions de Bombers van fer tasques de desinfecció dels espais comuns de la residència aquest diumenge. 





Arxivat a