FOTOS Els camins de l'entorn de Berga prenen vida el primer dia en què es permet l'activitat física a l'aire lliure

Sant Bartomeu de la Valldan i altres punts de les rodalies de la ciutat agafen caliu humà en el primer dia autoritzat per passejar i fer esport

02 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:35h
Un corredor al camí de Sant Bartomeu de la Valldan.
Un corredor al camí de Sant Bartomeu de la Valldan. | Pilar Màrquez Ambròs
Els camins de l'entorn de Berga són un escenari ideal per a fer-hi llargues passejades. No és estrany, doncs, que desenes de berguedans hagin aprofitat el bon temps per iniciar el desconfinament als voltants de Sant Bartomeu de la Valldan i altres punts de les rodalies de la ciutat.

Esportistes i ciutadans han sortit al carrer a practicar esport o passejar en el primer dia que era permès i després de gairebé 50 dies de no poder fer-ho. Des de ben d'hora d'aquest dissabte i també al capvespre, s'han pogut veure ciutadans corrent, a peu i en bicicleta, que com més avançava el dia i aprofitant el bon temps, eren més visibles.
 

Corredors a l'entorn de Sant Bartomeu. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Passejar i fer esport ha quedat reduït a dues franges horàries. De 6 a 10 del matí i de 20 a 23 del vespre, els esportistes poden sortir a córrer o pedalar, sempre de forma individual sense tenir contacte amb ningú més i sense poder sortir dels límits municipals. Qui es decideixi per sortir a passejar, ho pot fer acompanyat d'algú amb qui comparteixi confinament i no es pot allunyar més d'un quilòmetre de casa. Aquestes normes són per a tots els municipis, però els de menys de 5.000 habitants no tenen franges horàries. En tots els casos només es pot sortir una hora i una vegada al dia.
 

Corredors a l'entorn de la ciutat de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els majors de 70 anys i dependents poden sortir de 10 a 12 del matí, just després de l'horari reservat per a majors de 14 anys que surtin a passejar o bé a fer esport, i de 19 a 20 del vespre. Els nens, per la seva part, poden sortir de 12 a 19h durant una hora, sempre acompanyats d'un adult.
 

A l'entorn de Berga també s'han pogut veure esportistes amb bicicleta. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Persones donant una volta per les rodalies de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Una dona passejant a prop de la Valldan. Foto: Pilar Màrquez Ambròs



Arxivat a