Mor l'empresari Joan Sistach als 74 anys

El responsable de l'Armeria Sistach de la ciutat era un conegut empresari de la comarca

30 d'abril del 2020
Actualitzat el 01 de maig a les 17:30h
Joan Sistach Ferrer, empresari berguedà.
Joan Sistach Ferrer, empresari berguedà. | Televisió del Berguedà

Joan Sistach Ferrer, empresari berguedà. Foto: Televisió del Berguedà


L'empresari berguedà Joan Sistach Ferrer de 74 anys ha mort amb coronavirus aquest dijous a la tarda a Althaia de Manresa, segons han confirmat fonts coneixedores. El responsable de l'Armeria Sistach de la ciutat de Berga era un conegut empresari de la comarca.

Sistach S.A. és un operador logístic d'alta seguretat fundat l'any 1929 per Manuel Sistach i Ceiquiel. L'empresa està especialitzada en matèries perilloses explosives de la classe 1 i treballa en el món dels explosius, la pirotècnia, la munició i els productes de seguretat ciutadana. Durant la seva llarga història, ha servit explosius per algunes de les obres més importants que s'han fet a la comarca, com l'embassament de la Baells i el Túnel del Cadí.

L'any 2010, Joan Sistach va ser guardonat amb el premi Santa Bàrbara de Cercs pels seus mèrits com a empresari i com a propietari del magatzem d'explosius ubicat a Sant Corneli de Cercs des de l'any 1990. En l'entrega del guardó, l'alcalde cercorí d'aleshores, Ferran Civil, va recordar els inicis de la família Sistach al municipi, que data dels anys 1920, i va destacar el continuat suport de Joan Sistach a la població. 

Joan Sistach també va rebre la Creu de l'Ordre del Mèrit del Cos de la Guàrdia Civil de color blanc l'any 2013. 

Va ser soci i un dels promotors d'Inberga Tur, l'empresa concessionària de l'hotel Berga Park i l'hostatgeria de Queralt, un projecte que va aplegar l'impuls d'un grup d'empreses de la comarca, però que no va prosperar i va acabar judicialitzant-se.

Abans, Joan Sistach ja havia estat un dels impulsors de l'àrea comercial del Canal de Berga als terrenys de l'antiga fàbrica tèxtil, una iniciativa que van promoure les empreses berguedanes Sistach S.A., Sistach S.L. i Cooperativa 70 del Vallès Oriental, que va suposar un canvi important per la fisonomia d'aquesta zona de la ciutat. Va ser un dels fundadors del Rotary Club Berguedà. 
 

Una imatge de l'Armeria Sistach als anys 70. Foto: Armeria Sistach