Impulsen Ràdio Gironella en podcasts, que divulga continguts històrics sobre la vila

El creador és Lluís Barniol de Parèntesis Grup, però la inciativa ja suma més d'una desena de col·laboradors

30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:45h
Ràdio Gironella, un projecte de podcasts amb contingut històric de la vila
Ràdio Gironella, un projecte de podcasts amb contingut històric de la vila | Cedida
Amb motiu del confinament per la Covid-19, Gironella ha estrenat una ràdio online. El berguedà Lluís Barniol, propietari de Parentesis Grup, ha creat Ràdio Gironella. El projecte ha sumat ja més de 10 col·laboradors en el mes que porta en funcionament, entre els quals Marta Jarque, Gemma Valls, Joan Alsina, Lluís Vall, Jordi Macià, Ramon Campos, Ester Tarrés, Jordi Garrit, Muntsa Camps o Maria Àngels Sallés. Es tracta d'una iniciativa en format podcast que ofereix programes d'entreteniment, contingut històric i que vol convertir-se en un banc d'arxius fotogràfics i sonors sobre la història de la vila. 

Lluís Barniol ha explicat a NacióBerguedà que la idea va sorgir arran de l'aturada obligada que va suposar el confinament per a la seva empresa d'imatge i so. "Vaig pensar que estaria bé fer alguna cosa i va sorgir aquesta iniciativa, sense cap ànim de lucre. Tot el que fem volem que sigui de qualitat, però en cap cas hi guanyem diners. És un projecte per compartir anècdotes, personatges i parlar de temes que tenen a veure amb la història de Gironella", ha dit Barniol. 

"En primer lloc, em vaig plantejar una ràdio streaming entre amics. Però el regidor Lluís Vall hi va veure potencial i vam decidir tirar-ho endavant de manera més seria", ha afirmat Barniol. No hi ha diners involucrats però l'Ajuntament de Gironella hi ha donat suport des del principi, assegura l'impulsor de Ràdio Gironella. "Volem entretenir la gent que ho vulgui escolar. El format en podcasts facilita que tothom pugui baixar-se un programa en un moment determinat i escoltar-ho a la carta durant el confinament, també la gent gran que pot fer-ho amb el mòbil", ha dit Barniol. 

Més enllà del podcast, l'aposta és convertir Ràdio Gironella en un banc sonor i fotogràfic de la història de la vila. Per aquest motiu, al web cada dia es publica una fotografia històrica a la portada. "La voluntat d’aquest projecte és apropar el coneixement, la història i la cultura a totes les generacions i sobretot que aquests documents siguin consultables per a tothom i no quedin perduts i oblidats amb els anys", ha descrit Lluís Barniol. 

Entre els programes que s'han tirat endavant durant el mes d'abril, n'hi ha un sobre el Ramadà a Gironella, un de recomanacions literàries i sobre la Pasqua i també contes, càpsules de salut i recomanacions de bones pràctiques durant el confinament. 



Arxivat a