Les renovacions en línia del Túnel del Cadí s'enfilen fins a més de 400 durant el mes d'abril

Durant l'any 2020 caduquen 7.678 descomptes, 7 vegades més que les caducitats del 2019

30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:40h
El peatge del túnel del Cadí serà el més car de l'Estat espanyol a partir de setembre.
El peatge del túnel del Cadí serà el més car de l'Estat espanyol a partir de setembre. | TBC
Les renovacions en línia del Túnel del Cadí s'enfilen fins a més de 400 durant el mes d'abril, segons dades que ha fet públiques el Consell Comarcal del Berguedà aquest dijous. 

L'estat d’alarma no permet fer els tràmits presencialment però, durant l’abril, s’han fet 450 tràmits electrònics relacionats amb el Túnel del Cadí. D'aquests, 450 tràmits corresponen a 412 renovacions i 38 canvis de targeta. Les renovacions i altres tràmits en línia de l’abril encara poden créixer al llarg del dia d'avui una mica, ja que es pot tramitar durant totes les hores del dia. 

Durant l'any 2020 caduquen 7.678 descomptes, 7 vegades més que les caducitats del 2019. Les renovacions dels descomptes són per a 3 anys i moltes persones residents van activar aquestes renovacions el 2017. De les gairebé 8.000 caducitats del 2020, la meitat es produeixen durant l'abril, maig i juny. És per això que el Consell Comarcal del Berguedà va fer una crida a principi d'any per optar per les renovacions electròniques. Tanmateix, ha estat l'estat d'alarma el que ha acabat disparant aquesta xifra. L'any 2019 encara no un 1% de les tramitacions al consell comarcal es van fer telemàticament.

El Consell Comarcal del Berguedà fa mesos que ha fet una aposta clara per les tramitacions electròniques per adaptar-se als temps que vivim i per facilitar la interacció de la ciutadania amb l'administració. Al gener, es van potenciar els tràmits en línia sobre el Túnel del Cadí i, a mig febrer, les tramitacions digitals ja suposaven un 25% del total.

El 30 d'abril caduquen, al Berguedà, 1465 descomptes del Túnel del Cadí, el maig se'n caduquen 1.324 i 1.189 el juny. Les renovacions es poden fer fins tres mesos abans, així i tot, molts descomptes hauran caducat durant el període de confinament. Per saber quan es caduca el descompte, els enllaços als diversos tràmits, videotutorials i tota la informació es pot trobar a www.bergueda.cat/tunel.

En aquestes setmanes d’estat d’alarma, l'única manera de fer les tramitacions ha estat digitalment. Les caducitats que no s'hagin renovat digitalment compreses entre el 14 de març i el 30 d'abril queden prorrogades fins el 31 de maig En aquests casos, es preveu que, quan s'aixequi l'estat d'alarma i es puguin fer els tràmits presencialment, no s'hagi de fer una nova alta presentant tota la documentació altra vegada sinó que es pugui fer una renovació encara que el descompte estigui caducat.