Telefónica torna a deixar bona part del Berguedà sense servei

La companyia no atén les peticions de premsa ni personals i es fa difícil quantificar l'afectació de l'avaria

per Pere Fontanals/Aida Morales , 13 d'abril de 2015 a les 22:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Telefònica ha deixat sense servei a molts abonats de la comarca. Foto: DailyM


Diversos carrers de Berga i alguns municipis del Berguedà fa més d'una setmana que pateixen afectacions puntuals per una avaria que afecta els abonats a Movistar i Vodafone i que, a banda del telèfon fix i la línia d'Internet també perjudica alguns dels clients de telefonia mòbil de les companyies. Aquesta mateixa avaria afecta també diversos municipis del Bages, però es fa difícil de quantificar i cartografiar perquè el servei de premsa de Telefónica no respon les peticions dels mitjans.


Malgrat que les companyies de telèfon no faciliten a la premsa el nombre d'abonats que es troben en aquesta situació, ni quines zones són les més afectades, o quan restablirà el servei, el fet que aquesta avaria coincideixi en el temps amb l'inici de la vaga dels tècnics de les empreses subcontractades a tot l'Estat espanyol, fa que tot indiqui que la falta de resposta de la companyia per solucionar el problema tingui aquest origen. 

De fet, dimecres passat, milers de clients de les companyies van quedar afectats per problemes de cobertura mòbil, ADSL i línia de telèfon fix. Més de 12 hores després, el problema es va solucionar, tot i que les interrupcions han continuat de forma puntual. Segons va confirmar Telefónica a través de l'Ajuntament de Berga, les afectacions havien estat a causa de "sabotatges"

 

Participació