L'oposició demana al govern d'Avià que reparteixi mascaretes i l'avisa que desinfectar els carrers no és efectiu

Proposen que davant de cada comerç es col·loqui "un dispensador de solució desinfectant per tal que tothom el pugui fer servir a l'entrar i sortir"

29 d'abril del 2020
Actualitzat el 30 d'abril a les 21:22h
El portaveu de l'oposició d'Avià, Josep Subirana (arxiu).
El portaveu de l'oposició d'Avià, Josep Subirana (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'agrupació Fem Avià - ERC ha demanat a l'equip de govern local que "deixi de gastar diners en desinfectar els carrers" i apliqui mesures que "realment" siguin efectives en un entorn rural com el repartiment de mascaretes i guants "a tota la població", i la col·locació d'un dispensador de solució desinfectant "davant de cada comerç". El portaveu del grup, Josep Subirana, ha afirmat que, malgrat que el govern d'Espanya recomana desinfectar els carrers, aquesta no és la postura dels experts mundials de l'OMS, l'EPA i especialistes de reconegut prestigi, "i menys en un context rural", ja que "no serveix de res" i pot crear "problemes de salut i ecològics".

Subirana ha exposat que cal actuar aviat, "donada la situació de gravetat, en què Avià és un dels pobles amb més casos positius de tot Catalunya: amb 23 casos confirmats i molts altres de sospitosos amb data del 22 d'abril". Segons les dades de la Generalitat d'avui, hi ha hagut 24 positius i 24 sospitosos amb simptomatologia des de l'inici de la crisi. Avià té l'equivalent a 107 casos de coronavirus per cada 10.000 habitants, fa el càlcul el Govern.

La petició que es fa des del grup dels republicans, l'únic partit de l'oposició, és "que l'ajuntament faci fer localment o compri immediatament mascaretes" per donar a tota la població i "que també es regalin guants", com s'ha fet a altres pobles de la comarca.

Així mateix, ERC d'Avià vol que davant de cada comerç es col·loqui "un dispensador de solució desinfectant, per tal que tothom el pugui fer servir a l'entrar i sortir" dels establiments. 

"La majoria d'alcaldes saben que desinfectar els carrers de la manera que s'està fent no serveix per res, no en pobles petits, però en privat et diuen que la gent vol veure persones desinfectant amb motxilles pel carrer, és populisme", ha assegurat Josep Subirana. "En canvi, les coses que realment servirien com regalar mascaretes i posar dispensadors de gel desinfectant, no hi ha manera que ho facin", ha afegit. 

Un pla estratègic local

Esquerra reclama, a més, que "es posi en marxa immediatament un pla estratègic local per ajudar els negocis i l'economia local i de suport als més vulnerables". "Hi haurà gent que patirà molt, que no es podrà pagar el lloguer del pis, que ha perdut la feina, s'hi hauran de destinar recursos", ha expressat. "Des que ha començat la crisi no ens han dit absolutament res des del govern local, si veiem que ells no presenten mesures per mitigar les conseqüències econòmiques, nosaltres farem una proposta en un termini de dues setmanes", ha afirmat Josep Subirana.