Berga liquidarà 300.000 euros del deute a proveïdors el 5 de maig

La xifra pendent de pagar en factures a proveïdors és actualment de 1.545.375,18 euros

29 d'abril del 2020
Actualitzat a les 21:02h
El regidor d'Hisenda, Marià Miró, durant un plenari (arxiu).
El regidor d'Hisenda, Marià Miró, durant un plenari (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Berga liquidarà 300.000 euros del deute a proveïdors el 5 de maig. Així ho ha confirmat el regidor d'Hisenda, Marià Miró, a NacióBerguedà aquest matí. El deute actual amb proveïdors és de 1.545.375,18 euros, segons les dades facilitades pel regidor. 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va anunciar ahir en un programa especial de Televisió del Berguedà que, després de quadrar els números, es procedirà a aquest gran pagament, que tindrà lloc gràcies a una subvenció d'obres executades l'any 2019. 

En l'últim trimestre de l'any passat, la CUP va situar el deute pendent a proveïdors en 2,5 milions d'euros corresponent a factures fora del període legal de pagament. Des de llavors, l'Ajuntament de Berga ha fet pagaments dos cops al mes, aconseguint rebaixar aquesta quantitat en un milió d'euros. 

El regidor Marià Miró ha explicat que "durant el primer trimestre, hem aconseguit rebaixar aquesta xifra de deute amb proveïdors". "Això desmenteix que hi hagi desídia i no s'estigui fent la feina que toca. Estem pagant, i així ho explicarem en el proper ple amb els informes preceptius", ha dit Miró. L'Ajuntament de Berga té previst celebrar el ple ordinari de maig de forma telemàtica la setmana vinent. El govern local hi preveu exposar el pla de tresoreria que han elaborat els serveis tècnics municipals per fer front als pagaments i rebaixar el deute a proveïdors.

"En les primeres setmanes del confinament, hem prioritzat el pagament de factures a l'Hospital Sant Bernabé de Berga i a les entitats socials. Però, ara, de cara al proper pagament, hem aconseguit tenir 300.000 euros que aniran directament a empreses i comerços, que són proveïdors de l'Ajuntament de Berga que tenen factures endarrerides", ha dit Marià Miró. 

El govern local ha explicat que, a l’hora de fer els pagaments del dia 5, es tindran en compte els casos en què els proveïdors fa més temps que esperen cobrar. "El dia 6 seguirem treballant per buscar altres vies de finançament, la nostra intenció és solucionar aquest problema que hi ha del deute amb els proveïdors de Berga, i més en la situació actual. El que no volem és que els proveïdors facin de banc", ha expressat Miró. 

​ ​
Arxivat a