Salut estudia la possibilitat de derivar els avis sans de les Germanetes a la residència Catalunya de Manresa

El trasllat "es realitzaria per un tema d'optimització de personal, pel que implica mantenir les dues tipologies de pacients", ja que s'assegura que el centre berguedà té "una bona sectorització"

28 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:19h
Les Germanetes de Berga (arxiu).
Les Germanetes de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El departament de Salut estudia derivar els interns sans del centre residencial Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) de Berga a la residència Catalunya de Manresa. Així ho han explicat a NacióBerguedà fonts del CatSalut a la Catalunya Central.

La residència Catalunya de Manresa va obrir portes a principi de mes, després de dos anys tancada, justament amb l'objectiu d'acollir avis amb el test de la Covid-19 realitzat amb resultat negatiu, provinents d'altres residències de la regió sanitària. 

Les fonts consultades han explicat que, un cop que s'han realitzat totes les proves PCR als residents, "es contempla la possibilitat de poder derivar els que han donat negatiu a la residència Catalunya de Manresa". Segons han assegurat des de la regió sanitària, "la residència de les Germanetes té realitzada una bona sectorització, atés que l'espai els ho permet fer-ho de forma fàcil". Però la derivació "es realitzaria per un tema d'optimització de personal, pel que implica mantenir les dues tipologies de pacients", han concretat.

El departament de Salut va assignar dies enrere a les Germanetes un professional com a reforç a la direcció del centre, fet que ha contribuït a l’estabilització de la situació del centre. "Això no vol dir que s’hagi intervingut el centre. Ha estat una actuació positiva per a la millora de la gestió assistencial", han matisat des del CatSalut. 

Des de l'inici de la crisi sanitària, que no s'ha fet pública la xifra de persones que han perdut la vida a la residència de les Germanetes durant la pandèmia. Quan va començar a propagar-se el coronavirus, aquesta residència tenia 98 residents. Des de llavors, un total de 16 famílies van decidir emportar-se els seus familiars a casa quan el Departament de Salut ho va permetre. Les dades situarien el nombre estimat de víctimes al voltant de la quinzena. 

En termes més globals, el CatSalut ha anunciat que està elaborant un protocol per la tornada dels residents que actualment conviuen amb els seus familiars als centres residencials.

​ ​
Arxivat a