28
d'abril
del
2020
Actualitzat
a les
15:56h
Aleix Serra ha estrenat el cicle de microxerrades tractant sobre el canvi climàtic. Foto: Grup de Defensa de la Natura del Berguedà
El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha impulsat un cicle de microxerrades online anomenat "Sembrem Natura", on hi participen diferents persones de la comarca amb coneixements de diverses temàtiques. Aquest cicle es podrà seguir a través de les seves xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram).
El cicle de xerrades ha començat aquest dilluns amb el metoròleg i regidor de l'Ajuntament de Berga Aleix Serra, que ha parlat en un vídeo sobre el canvi climàtic a la comarca. Serra ha analitzat els causants de l'augment de temperatura a la comarca en una intervenció breu de sis minuts. L'augment de temperatura, segons ha exposat Serra, ha estat d'entre 1 grau i 1,5 mig en l'últim mig segle. "És una mica com si haguéssim canviat de comarca: del Berguedà al Bages o com si del Bages haguéssim passat al Vallès", ha iniciat la reflexió.
I microxerrada: "CANVI CLIMÀTIC AL BERGUEDÀ", a càrrec del meteoròleg i regidor de l'Ajuntament de Berga @AleixSerraUro. Quin ha estat l'augment de temperatura a la comarca? Quins han estat els causants? Tot això i molt més, en sis minuts. #SembremNaturahttps://t.co/Y7G2HU2Uri
— Grup de Defensa de la Natura del Berguedà (@grupdefensa) April 27, 2020
Tot plegat, continuarà dijous 30 d'abril amb Carles Navarro, naturalista actiu i membre del Grup de Defensa de la Natura, que tractarà sobre el passat històric de l'entitat. Dissabte 1 de maig, hi intervindrà la ramadera agroecològica Martina Marcet que reflexionarà sobre el sector primari i la sobirania alimentària en temps de confinament.
Finalment, el 4 de maig serà el torn de Pep Tuson, enginyer tècnic agrícola i membre de l'associació ERA (Espai de Recursos Agroecològics), amb la intervenció: "La Pellofa, una altra manera de consumir".
Els responsables del Grup de Defensa de la Natura han explicat que "aquesta és una iniciativa que sorgeix en temps de confinament però esperem donar-li una continuïtat al llarg del temps, amb més edicions".