El Grup de Defensa de la Natura impulsa un cicle de microxerrades

La iniciativa ha donat els primers passos aquest dilluns amb el metoròleg i regidor de l'Ajuntament de Berga Aleix Serra, que ha parlat en un vídeo sobre el canvi climàtic a la comarca

28 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:56h
Aleix Serra ha estrenat el cicle de microxerrades tractant sobre el canvi climàtic.
Aleix Serra ha estrenat el cicle de microxerrades tractant sobre el canvi climàtic. | GDNB

Aleix Serra ha estrenat el cicle de microxerrades tractant sobre el canvi climàtic. Foto: Grup de Defensa de la Natura del Berguedà


El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha impulsat un cicle de microxerrades online anomenat "Sembrem Natura", on hi participen diferents persones de la comarca amb coneixements de diverses temàtiques. Aquest cicle es podrà seguir a través de les seves xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram). 

El cicle de xerrades ha començat aquest dilluns amb el metoròleg i regidor de l'Ajuntament de Berga Aleix Serra, que ha parlat en un vídeo sobre el canvi climàtic a la comarca. Serra ha analitzat els causants de l'augment de temperatura a la comarca en una intervenció breu de sis minuts. L'augment de temperatura, segons ha exposat Serra, ha estat d'entre 1 grau i 1,5 mig en l'últim mig segle. "És una mica com si haguéssim canviat de comarca: del Berguedà al Bages o com si del Bages haguéssim passat al Vallès", ha iniciat la reflexió. 
 
Tot plegat, continuarà dijous 30 d'abril amb Carles Navarro, naturalista actiu i membre del Grup de Defensa de la Natura, que tractarà sobre el passat històric de l'entitat. Dissabte 1 de maig, hi intervindrà la ramadera agroecològica Martina Marcet que reflexionarà sobre el sector primari i la sobirania alimentària en temps de confinament. 

Finalment, el 4 de maig serà el torn de Pep Tuson, enginyer tècnic agrícola i membre de l'associació ERA (Espai de Recursos Agroecològics), amb la intervenció: "La Pellofa, una altra manera de consumir". 

Els responsables del Grup de Defensa de la Natura han explicat que "aquesta és una iniciativa que sorgeix en temps de confinament però esperem donar-li una continuïtat al llarg del temps, amb més edicions".