Les 69 residències de la Catalunya Central necessiten cobrir places de treball

Les persones interessades passaran a formar part d'unes borses de treball per cobrir vacants

Redacció
28 d'abril del 2020
Una treballadora de la residència Amavir de Vilanova del Camí mirant per la finestra.
Una treballadora de la residència Amavir de Vilanova del Camí mirant per la finestra. | Gemma Aleman
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya fa una crida a professionals per treballar a centres residencials d'atenció a la gent gran d'arreu de Catalunya. En el cas de la Catalunya Central també es requereix incorporar nou personal a les 61 residències que hi ha al Bages, al Berguedà, al Moianès, a Osona i al Solsonès, com també a les 8 residències de l'Anoia adscrita a la delegació territorial del Penedès.

L'emergència sanitària derivada de l'epidèmia del coronavirus SARS-CoV-2 (que deriva en la malaltia Covid-19) motiva que es requereixi personal suficient per cobrir les necessitats de les persones usuàries de les residències de gent gran. El perfil dels professionals necessaris per a aquests llocs de treball és:

- personal auxiliar d'infermeria
- personal auxiliar d'infermeria geriàtrica
- personal d'infermeria
- personal d'infermeria especialista en infermeria geriàtrica
- personal d'assistència domiciliària
- personal cuidador de persones amb discapacitat i/o dependència en institucions socials
- personal d'animació en geriàtrics

Les persones interessades a treballar en algun d'aquests àmbits hauran d'enviar el seu currículum a l'adreça cuidemelsavis.tsf@gencat.cat o bé hauran d'inscriure's a les borses de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Les persones que s'inscriguin en aquestes ofertes passaran a formar part d'unes borses de treball del SOC que serviran per cobrir les vacants dels centres assistencials públics o privats de Catalunya. Aquestes borses de treball només es mantindran actives mentre duri la situació d'emergència de la Covid-19.

Les persones que no posseeixin formació, però que tinguin vocació dins de l'àmbit d'atenció a la gent gran, rebran una formació en les competències bàsiques per poder exercir les seves funcions.

Totes les persones que s'incorporin a aquests llocs de treball rebran equips de protecció individual (EPI) així com una formació en prevenció de contagis d'infeccions.