Els infants tornen als carrers i places de Berga després de més de 40 dies de confinament

Els menors de 14 anys han pogut canviar els balcons, patis i terrats de la ciutat per sortides de no més d'una hora, en molts casos amb bicicletes i patinets

26 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:14h
Els progenitors han acompanyat els seus fills en la sortida al carrer després de sis setmanes.
Els progenitors han acompanyat els seus fills en la sortida al carrer després de sis setmanes. | Pilar Màrquez Ambròs
Patinets i bicicletes han aparegut aquest diumenge als carrers de Berga per canviar l'estampa de la ciutat. Els infants menors de 14 anys han pogut canviar els balcons, patis i terrats de la ciutat per sortides de no més d'una hora i a màxim un quilòmetre de casa seva. 

La majoria de les criatures i dels pares portaven mascaretes i han celebrat poder sortir al carrer després de gairebé sis setmanes confinats. Moltes famílies han aprofitat l'hora permesa per passejar pel passeig de la Indústria, on els menuts s'han pogut esbargir corrent, lliure de cotxes, sense entrar als parcs propers, tancats al públic. Molts pares han aprofitat l'avinentesa per caminar i gaudir també del diumenge assoleiat. La majoria ha complert la normativa. Però en algun cas no s'havien acabat d'entendre les instruccions i eren els dos membres de la parella qui passejava amb les criatures. "Si estem tot el dia junts a casa, no s'entén massa que només pugui sortir un a acompanyar-les. Però bé, si s'ha de fer així, ho farem", han comentat. Els infants han anat amunt i avall en bicicleta, patinet o de la mà dels seus progenitors, i els més petits en cotxet o a collibè dels pares. 

Entre les poques cues per entrar als establiments oberts, com els forns de pa o les botigues de menjar per emportar, la imatge d'infants acompanyant un dels seus pares ha estat molt més escadussera i la majoria esperaven el seu torn sense canalla. 

A partir d'avui, els infants fins als 14 anys podran sortir una vegada al dia entre les 9 del matí i les 9 del vespre acompanyats sempre d'un adult. Els més petits de casa podran córrer, saltar i fer exercici mentre estiguin permanentment supervisats i sense allunyar-se més d'un quilòmetre de casa durant un màxim d'una hora al dia. Tot i aquest inici de sortides controlades, s'han de seguir una sèrie de mesures higièniques i de seguretat estrictes.

"He sortit amb els nens després de moltes setmanes, de ben segur que ara marxarem a dinar amb més ganes", ha celebrat un dels progenitors, tot assegurant que intentava estar alerta i no aturar-se perquè els nens i nenes no toquessin res ni s'acostessin gaire a l'altra gent.
 

El passeig de la Indústria ha estat el lloc escollit per a molts. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Nens i nenes amb bicicleta i patinet per Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Una nena amb la seva mare al passeig de la Indústria. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

   

Una mare amb el seu fill passejant per Berga aquest diumenge. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a