Delícies del Berguedà ven els 23.000 iogurts solidaris que havien quedat en estoc per l'estat d'alarma

L'empresa d'inserció laboral va aplicar un ERTO però ara confia en poder engegar la producció a mitjan maig

24 d'abril del 2020
Actualitzat a les 21:01h
Treballadors de Delícies del Berguedà en una imatge d'arxiu (arxiu).
Treballadors de Delícies del Berguedà en una imatge d'arxiu (arxiu). | Delícies del Berguedà

La crida de Grup Horitzó perquè la població comprés l'estoc de iogurts solidaris de Delícies del Berguedà ha estat un èxit. En les últimes setmanes, s'han aconseguit vendre els 23.000 productes que havien quedat penjats i l'empresa d'inserció laboral podria tornar a engegar la producció a mitjan maig. 

Delícies del Berguedà produeix entre 16.000 i 18.000 iogurts a la setmana, dels quals només entre un 10% i un 15% es consumeixen al Berguedà. La resta els compren grans hotels i restaurant de Barcelona i rodalia. En aquest sentit, l'estat d'alarma pel coronavirus va provocar a mitjan març que quedés un gran sobrant. A l'empresa hi treballen habitualment sis persones que durant aquest període s'han quedat sense poder produir i han patit un ERTO. 

Fonts de Grup Horitzó han agraït "la magnífica resposta rebuda a la comarca, tant per part de la ciutadania, les botigues i les residències de gent gran, com de les administracions públiques". També han explicat que treballen en noves idees de producció sostenible. Per exemple, per oferir un nou producte de tipus ecològic o un envàs reciclat. 

La Fundació Privada Horitzó va convertir-se al gener en el màxim accionista de Portal Berguedà S.L. que produeix els iogurts per donar formació laboral i feina a joves afectats per patologia dual.