Montmajor reparteix a petits i grans mascaretes fetes per l'associació de dones

L'entitat ha confeccionat 350 mascaretes d'adults i unes 55 d'infants que l'ajuntament ha distribuït els darrers dies entre la població

24 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:22h
Una de les mascaretes que han repartit a Montmajor.
Una de les mascaretes que han repartit a Montmajor. | Aj. Montmajor
La lluita contra el coronavirus continua generant noves iniciatives al Berguedà. En aquest cas, l'Associació de Dones de Montmajor ha confeccionat 350 mascaretes d'adults i unes 55 d'infants que l'ajuntament ha distribuït els darrers dies entre la població. Les d'adults van embustiar-se dies enrere, mentre que les mascaretes infantils s'han entregat en mà coincidint amb el gest de regalar una rosa a cada casa que el municipi ha tirat endavant per Sant Jordi. El consistori havia facilitat prèviament el material a l'entitat per tal que poguessin cosir aquestes mascaretes. 

Les xarxes de voluntaris de nombrosos pobles del Berguedà fa dies que s’han organitzat per cosir mascaretes als nens i nenes que podran sortir a passejar durant una hora cada dia a partir d'aquest diumenge, i alguns ajuntaments ja han anunciat la seva intenció de repartir-ne a les llars. Cercs, Casserres o Puig-reig (que n'ha comprat 500 a una empresa local) són alguns dels municipis que han distribuït o distribuïran mascaretes als infants. En la majoria de casos, s'han repartit porta a porta. 

Una rosa per casa per Sant Jordi

L'alcaldessa de Montmajor, Maria del Mar Monell, i els regidors Montse Davins, Xavier Cano i Ramon Riba, han recorregut aquest dijous les sis parròquies del municipi (Montmajor, El Pujol de Planès, Correà, Gargallà, Sorba i Sant Feliu de Lluelles) obsequiant roses i recollint somriures i agraïments. N'han portat una a cada casa; i a la vegada també han entregat les mascaretes infantils. Coincidint amb Sant Jordi, el consistori ha animat els veïns i veïnes, a través de les xarxes socials i del grup de difusió de WhatsApp, a engalanar els balcons amb la senyera, roses, llibres o dibuixos. 

Cadascuna de les roses que s'han entregat anava acompanyada amb una targeta institucional amb un vers de l'escriptor Pep Divins (Llobera, 1951) i un missatge del consistori: "Que l’excepcional situació de pandèmia mundial que estem vivint, no ens faci perdre l’esperança que vindran noves primaveres on veurem florir més flors". Un detall que moltíssims veïns i veïnes han rebut emocionats i amb il·lusió, sobretot tenint en compte el trasbals de les setmanes de confinament.
 

L'alcaldessa i els regidors amb les roses que van repartir per Sant Jordi. Foto: Aj. Montmajor