L'oposició de Puig-reig reclama més mesures per ajudar el petit comerç i les empreses locals

JxCat renuncia a la indemnització que els seus cinc regidors perceben per assistència al ple

24 d'abril del 2020
Actualitzat a les 21:09h
Araceli Esquerra amb el també regidor de JxCat Pol Vila (arxiu).
Araceli Esquerra amb el també regidor de JxCat Pol Vila (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El govern de Puig-reig ha presentat en un ple extraordinari, dimecres al vespre, les seves propostes per mitigar els efectes de la crisi sociosanitària (pots consultar-les aquí). Des de l'oposició, el grup de Junts per Catalunya a Puig-reig creu, però, que falten mesures en l'àmbit econòmic. Per això, planteja més accions i demana que es convoqui una nova sessió plenària per votar-les. 

La portaveu de JxCat, Araceli Esquerra, ha detallat que es plantegen tres propostes encarades a ajudar comerços, autònoms i empreses. Per una banda, es demana convocar un paquet amb un valor total de 50.000 euros d'ajuts extraordinaris per a establiments comercials, autònoms i empreses del municipi afectats pel cessament de l’activitat i/o que hagin sofert pèrdues econòmiques importants durant la crisi sanitària. Aquests es distribuirien en funció d'uns barems i l'import màxim a percebre per cada sol·licitud seria de 1.000 euros. 

De l'altra, l'oposició aposta per la presentació d'una línia de vals comercials de 5 euros a bescanviar en els comerços locals del municipi. Cada família rebria vals per un import total de 30 euros, que es podrien utilitzar fins el 31 d’agost en els establiments comercials de Puig-reig. Aquesta mesura es podria repetir a partir de setembre amb una nova emissió de vals comercials si es considerés necessari.

Finalment, el grup de JxCat ha posat sobre la taula la proposta de creació del Consell de Dinamisme Econòmic i Foment de l’Ocupació de Puig-reig amb la participació de tots els agents econòmics del municipi i l’objectiu d’elaborar plans locals de dinamització en els principals eixos socioeconòmics: Dinamització comercial, dinamització empresarial i polígons industrials, dinamització turística i foment de l’ocupació. 

Araceli Esquerra ha lamentat que "s'hagi trigat tant" a debatre al ple les mesures econòmiques que es van fer públiques el passat 9 d'abril. "Ens han dit que estan treballant per aplicar aquestes accions, però creiem que estan trigant molt a executar-les i que ara cal anar més enllà", ha exposat la portaveu del grup. "Després d'insistir que fessin el ple, el dia que van convocar-lo com a sessió extraordinària ja van posar l'ordre del dia i no vam estar al temps d'entrar les nostres mocions", ha expressat Esquerra. 

La regidora de JxCat ha agraït el seguiment realitzat per l'Ajuntament de Puig-reig en l'àmbit social i ha valorat positivament la tasca de serveis socials en aquest sentit. Però creu que la situació econòmica de comerços, empreses i autònoms és "crítica" i que cal fer-hi més incidència. "En promoció econòmica no s'estan espavilant i per això fem aquestes propostes, és el que ens preocupa més en aquests moments, perquè la resta hem de dir que està funcionant bé", ha valorat. 

Junts per Catalunya, a més, diu Esquerra, ha renunciat a la indemnització econòmica que els seus cinc regidors perceben per assistència al ple i donarà aquest import a l’Ajuntament perquè el destini a la lluita contra la Covid-19 al municipi. Aquesta decisió es farà extensiva a altres plens extraordinaris que es puguin convocar pel mateix motiu. Cada membre de l'oposició rep uns 111 euros nets per assistència als plens, més uns 90 euros d'aportació al partit. "No ens aprofitem de l'avinentesa d'anar convocant plens extraordinaris, sinó tot el contrari. Com més aviat tirem endavant mesures, millor per a tots", ha afirmat Esquerra.