L'agrupació d'electors Junts per Guardiola es presenta com una «alternativa de canvi»

La candidatura d'independents es planteja fer una política “activa”, tant si governen, com si estan a l'oposició

Aida Morales
12 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:52h
Presentació de l'agrupació d'electors Junts per Guardiola
Presentació de l'agrupació d'electors Junts per Guardiola | Redacció

Amb l'objectiu de canviar la manera de fer política del municipi, diversos veïns de Guardiola de Berguedà s'han ajuntat temporalment en una agrupació d'electors, és a dir, una candidatura totalment independent de les sigles de qualsevol partit polític, amb l'única finalitat de presentar-se a les properes eleccions municipals que tindran lloc el 24 de maig. Un propòsit, segons han explicat a NacióBerguedà, que molts guardiolencs tenien “latent”, però que no s'havia trobat la manera de materialitzar. 

De fet, l'agrupació d'electors Junts per Guardiola va començar fa un parell de mesos com un grup de treball, en què sempre s'acabava arribant a la mateixa conclusió; Guardiola “necessitava un canvi”, sobretot en la manera de fer política,  ha explicat el membre de l'agrupació, Ferran Sayes. 

Per això, i descartant treballar sota les sigles o la marca blanca de qualsevol partit, van iniciar els tràmits necessaris per constituir-se, així com traçar les idees base sobre les quals construir el projecte. De fet, ha precisat, la decisió de no formar part de cap partit va derivar de la necessitat de fer política estrictament municipal entre persones amb diverses “sensibilitats”. En aquest sentit, si bé la procedència política dels membres de l'agrupació podia ser diferent, la seva finalitat és conjunta. Aquesta decisió també ha portat dificultats, entre les quals "molta més feina” i diners, tot i que consideren que és “la millor opció”. 

Les catorze persones que formaran part de la llista de l'agrupació es van presentar aquest dissabte a la tarda al municipi, amb l'assemblea com a centre, i diversos eixos de treball basats en la participació, la transparència, la col·laboració ciutadana i la voluntat d'esdevenir un altaveu de la política municipal. En aquesta línia, han recalcat, el seu objectiu principal és “canviar la manera de fer les coses” i “aportar una altra forma de treballar, comunicar i explicar”. 

“Volem fer una política constructiva i crítica, per suposat, però sobretot, activa”, ha declarat Sayes, després d'assegurar que aquest últim element és el que manca al municipi. Per altra banda, el membre de l'agrupació també ha assegurat que treballaran amb aquesta voluntat, tant si governen, com si formen part de l'oposició.

Pel que fa a la llista i a la persona que l'encapçalarà, es farà pública més endavant, ja que la intenció, més que lideratges, és fomentar el treball conjunt i el sentit de l'agrupació. Les persones que la formen són Montse Viladés, Gerard Torrens, Anabel Franco, Ferran Sayes, Gerard Ferrer, Imma Companyó, Josep Maria Plana, Alba Colom, Esther Noguera, Marta López, Joan Casals, Olga Saus, Luci Viso i Sílvia Campoy. 
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Guardiola de Berguedà, 2007 i 2011

Arxivat a