Màrius Moneo publica l'obra «Relats d'empedreïts», premi de narrativa Armand Quintana

Es tracta d'un llibre de narracions basades lliurement en episodis de les cèlebres Metamorfosis d'Ovidi

23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:47h
Màrius Moneo, escriptor berguedà. (arxiu)
Màrius Moneo, escriptor berguedà. (arxiu) | Arxiu particular
L'escriptor berguedà Màrius Moneo publica aquest Sant Jordi 2020 l'obra Relats d'empedreïts, que va guanyar el 40è Premi de Narrativa Armand Quintana de Calldetenes el setembre passat. Es tracta d'un llibre de narracions basades lliurement en episodis de les cèlebres Metamorfosis d'Ovidi.

Màrius Moneo fa actualitzacions d'alguns d'aquests mites en uns relats que "en bona part són d'ambient berguedà", explica. La seva redacció ha estat una feina de molts anys, nascuda de la fascinació de Moneo per l'obra de l'autor llatí esmentat i el mateix procés de redacció forma part de les històries, un element que permet situar-les millor. Tot i fer referència a una obra clàssica, els relats fan de bon llegir, són de caràcter variat i la majoria conserven els trets característics de la prosa de l'escriptor berguedà: ironia, reflexions i alguna sorpresa. 

L'obra ha estat publicada per l'editorial Cal Siller, malgrat que encara no ha pogut arribar a les llibreries per culpa de les difícils circumstàncies que estem travessant amb el coronavirus. De moment, s'ha posat a la venda gràcies a la Distribuïdora Popular

Màrius Moneo i Vilalta (Berga, 1964) és un professor i escriptor català. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, la seva carrera literària va iniciar-se el 2004 després de guanyar el Premi d'Humor i Sàtira Jaume Maspons i Safont amb el llibre L'educació del bon lladre. La seva bibliografia va ampliar-se el 2010 amb altres dues publicacions, El neguit de Màrsies i Un pirata tocat del cacau, guardonades respectivament amb el Ciutat de Gandia de Teatre i el Premi Carmesina de narrativa infantil.

Amb La mort, a l'ombra del bibliotecari (2011) va emportar-se un altre premi literari al País Valencià, aquest cas el Ciutat de Sagunt. També ha estat primer premi del Concurs de relats per dramatitzar de Sant Antoni de Vilamajor (2016) amb l’obra Acte fallit i Premi Cavall Fort (2016) pel conjunt d’articles que porta per títol Un nom musical. El 2017 va publicar Tocar el dos no és tan senzill, amb què va endinsar-se al gènere negre.
 

La portada del llibre 'Relats d'empedreïts' de Màrius Moneo. Foto: Cedida