Solidaritat

Neix Suport Mutu del Berguedà, una iniciativa solidària davant la pandèmia de coronavirus

La iniciativa ofereix assessorament i ajuda a les persones que ho necessitin a causa de la Covid-19

per Axel Lapuerta, 23 d'abril de 2020 a les 17:37 |
La ciutat de Berga acull la seu de Suport Mutu del Berguedà (arxiu). | Axel Lapuerta
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Xarxes de Suport Mutu són un fenomen que està prenent força en diferents punts de Catalunya, amb l’objectiu d’ajudar a les persones que estiguin patint qualsevol conseqüència desencadenada per la pandèmia de la Covid-19. En el cas del Berguedà, una colla de veïns i veïnes de la comarca s’ha sumat també a la iniciativa solidària.

“Som un grup de persones del Berguedà que ens hem organitzat davant la necessitat que hi ha en aquests moments difícils, però també de cara al que vindrà més endavant”, ha expressat a NacióBerguedà Òscar Caldera, membre de la Xarxa de Suport Mutu del Berguedà.


Des de Suport Mutu del Berguedà expliquen que s’ofereix suport i assessorament legal en relació a l’habitatge i el món laboral, dos àmbits que com precisen, afecten moltes persones en aquests moments, ja sigui per la qüestió dels lloguers, treballadors que s’han quedat sense feina, persones afectades per un ERTO, entre altres.

Una altra de les possibilitats que ofereix la xarxa veïnal és la de rebre assistència psicològica: víctimes de violència de gènere, persones que han perdut una persona propera i estan en la fase de dol, persones que pateixen angoixa...


“Estem repartint cartells i demanant a les botigues que, per si calgués, es crearia un banc d’aliments per poder proporcionar menjar a aquelles persones que ho necessitin”, explica Caldera. Aquesta proposta també forma part d’un dels àmbits en què està treballant el col·lectiu.

Setmanes de treball per tirar endavant la iniciativa

Des de fa unes setmanes, els integrants de la iniciativa solidària han estat parlant amb altres Xarxes de Suport Mutu, com la del Raval de Barcelona, per conèixer com s’organitzen en altres punts i intercanviar idees. 

Suport Mutu del Berguedà assegura que s’està oferint molta gent de la comarca que vol ajudar, i que estan rebent assessorament i un cop de mà per part de moltes persones de diferents àmbits (advocats en relació amb l’assessorament laboral, experts en matèria d’habitatge, psicòlegs...)

El Casal Panxo, l'espai físic de Suport Mutu del Berguedà 

El Casal Panxo, a Berga, serà l’espai físic que disposarà Suport Mutu del Berguedà per atendre les persones i gestionar diferents assumptes, com pot ser el dels aliments, exposa la xarxa veïnal.

“Volem que tothom que ho necessiti pugui dirigir-se al local que ens han cedit, i que estarà obert dos dies a la setmana”, expressen des del col·lectiu. A més, precisen que, donada la dificultat actual per desplaçar-se, les persones que s’adrecin al local “no hi haurà problema perquè disposaran d’un justificant corresponent per poder-ho fer”.

En aquest punt, els membres de Suport Mutu del Berguedà, que esperen tenir-ho tot llest per poder obrir de cara a aquest dissabte, recorden que l’horari d’aquest espai serà cada dimecres de les 5 de la tarda a les 7 del vespre i cada dissabte de les 4 de la tarda a les 8 del vespre.

Més informació, contacte i xarxes socials de la xarxa veïnal

Des de Suport Mutu del Berguedà animen a tothom a col·laborar amb la xarxa veïnal, a més de convidar a les persones que ho necessitin, a posar-se en contacte amb els seus membres. Els diferents canals de contacte i d’informació que posen a disposició són els següents:

- Mòbil: 632782279
- Correu electrònic: suportmutubergueda@riseup.net
- Twitter: @SBergueda
- Instagram: @suportmutu
- Telegram: https://t.me/BerguedaSuport
- Local (Casal Panxo): Carrer Marcel·lí Massana,19, de Berga.


 

 

Participació