Berga distribueix material didàctic imprès als alumnes sense recursos perquè puguin seguir el curs

El Govern català ha efectuat el lliurament de dispositius amb connectivitat als infants i joves més vulnerables dels cursos on es canvia d'etapa educativa com 6è de primària, 4t d’ESO o Batxillerat

23 d'abril del 2020
Actualitzat el 24 d'abril a les 0:12h
Una alumna fent classes a distància.
Una alumna fent classes a distància. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha iniciat el repartiment de material didàctic als alumnes més vulnerables que no disposen de recursos tecnològics a casa, per tal que puguin realitzar les tasques escolars durant el període de confinament. L'àrea d'Educació de Berga farà arribar periòdicament material imprès a 70 famílies, amb tasques elaborades pel professorat segons allò que s'estigui treballant amb la resta d'alumnes. 

Paral·lelament, el departament d’Educació de la Generalitat ha efectuat el lliurament de dispositius amb connectivitat a l’alumnat que cursa estudis de 6è de primària, 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa i on s’atorga un títol acreditatiu als infants i joves estudiants. 

El regidor d'Educació, Eloi Escútia, ha explicat a NacióBerguedà que durant el confinament han estat en contacte continu amb les escoles i que coincidint amb l'inici del tercer trimestre, i tenint en compte que el departament ha decidit continuar el curs a distància i està enfocant esforços a cobrir la connectivitat dels alumnes que canvien de cicle, "hem començat la distribució dels recursos didàctics impresos a les famílies que no compten amb dispositius electrònics o que no tenen Internet a casa". De moment, s'ha repartit el material a una quinzena de famílies i en els propers dies es completarà la primera tongada de distribució a la resta d’infants.

Es preveu que el repartiment de tasques es faci periòdicament i de forma esglaonada a petició dels centres escolars. El mateix regidor Eloi Escútia i la tècnica de l'àrea, Anna Freixa, s'encarreguen personalment de la distribució.

El tancament dels centres i l’aturada de les classes presencials, des del passat 13 de març a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, ha fet que el tercer trimestre escolar es desenvolupi a distància. Això ha comportat una sèrie de desigualtats per a les famílies que no disposen d’equipaments informàtics ni connectivitat a Internet.

Des de l'àrea d'Educació de Berga es continua preparant el pròxim curs amb les escoles i planejant el futur d'algunes activitats que s'han hagut de suspendre com el Mercat de Cooperatives Escolars del Berguedà, que podria traslladar-se a la tardor. 



Arxivat a