Un grup de cosidores de Casserres prepara 200 mascaretes per repartir a les cases amb infants

Si alguna llar amb menors de 14 anys no ha rebut les mascaretes abans de dilluns, ha de posar-se en contacte amb el consistori per telèfon

23 d'abril del 2020
Un grup d'una desena de cosidores prepara 200 mascaretes per repartir entre els infants.
Un grup d'una desena de cosidores prepara 200 mascaretes per repartir entre els infants. | Cedida
Un grup d'una desena de cosidores voluntàries de Casserres estan confeccionant cap a 200 mascaretes infantils i durant el cap de setmana la brigada municipal les repartirà a totes les cases amb infants menors de 14 anys.

L'Ajuntament de Casserres i el grup de cosidores han pres aquesta iniciativa "per avançar-se a la resolució de permetre als infants sortir una estona a l'aire lliure". Les mascaretes infantils són reutilitzables i 100% de cotó i es repartiran perquè les facin servir tots els infants del poble entre 3 i 12 anys. No es recomana l'ús de mascaretes pels infants menors de 3 anys. Cal tenir en compte que aquestes mascaretes s'han d’esterilitzar rentant-les a 60 graus o escaldant-les abans de cada ús.

Les mascaretes s'acabaran de confeccionar i la brigada municipal les repartirà al llarg del cap de setmana a totes les cases amb infants de les edats esmentades.  Si alguna llar amb infants menors de 14 anys no ha rebut les mascaretes abans de dilluns, ha de posar-se en contacte amb el consistori a través del telèfon 93 823 40 00.
 

Una màquina de cosir amb les mascaretes. Foto: Cedida


Les cosidores són dones grans que, fins ara, feien mascaretes i les repartien a les botigues del poble. L'equip de govern ha volgut "agrair efusivament" la predisposició i la feina "que realitzen totes aquestes dones que voluntàriament fan aquest confinament més segur per a tots i totes".