Les associacions de veïns de Berga se sumen a la campanya de Càritas per recollir menjar per als més necessitats

A diferència d’altres crisis, l'actual afecta de manera molt important als infants i es necessiten cereals, cacau, sabó de rentadora i gel de bany

22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 22:44h
Voluntaris del Gran Recapte d'Aliments classificant el banc d'aliments (arxiu).
Voluntaris del Gran Recapte d'Aliments classificant el banc d'aliments (arxiu). | Adrià Costa
Les associacions de veïns de Berga han fet una crida per ajudar les persones que més ho necessiten i s'han sumat a la campanya Ajuda'ns a ajudar de Càritas per recollir aliments pels més necessitats.

Càritas parroquial de Berga ha augmentat de manera considerable la seva activitat. Aquesta setmana ha comptat amb un reforç gràcies a l'arribada dels excedents alimentaris de la Unió Europea, però això només ha cobert una part de les necessitats alimentàries de les persones que s'atenen. A diferència d’altres crisis, l'actual afecta de manera molt important als infants, segons ha detectat l'entitat. A més, hi ha hagut un augment molt important de demandes d’ajut econòmic per pagar lloguers, llum i altres serveis essencials.

La petició que es fa a la ciutadania des de les associacions és que hi col·laborin aportant el menjar i productes que actualment necessita Càritas Berga: cereals, nocilla i colacao (de qualsevol marca), sabó de rentadora i gel de bany. Per recollir els productes, els supermercats Petit Preu i Super Pedret han posat a disposició un espai per guardar les donacions. En un futur, si es relaxa el confinament, s'ampliarà la recollida a altres establiments de la ciutat. 

Les associacions de veïns també han fet públics els números de compte de Càritas Berga i Creu Roja Berguedà on fer efectives donacions econòmiques. 

ES12 2100 3076 1121 0097 6990 (Càritas Parroquial Berga) i ES58 0049 1806 90 2212083714 (Creu Roja Berguedà).

La col·laboració de les associacions de veïns es fa extensiva a Creu Roja Berguedà "perquè aquesta  fa una tasca molt important amb les persones vulnerables i reparteix a domicili els ajuts higiènics de nadó i els de la llar", segons expliquen fonts del teixit veïnal.

Creu Roja és qui es fa càrrec dels costos de medicació, llum, butà, sempre amb valoració prèvia, i en estreta coordinació amb Càritas i els ajuntaments. L'entitat fa un seguiment telefònic de la gent gran, a més de trucar diàriament a moltes persones per donar-los consells de prevenció de la Covid-19.