Berga recorda el deure dels amos de gossos de recollir els excrements per frenar l'incivisme durant l'estat d'alarma

El regidor Escútia assegura que "s'ha accentuat la freqüentació amb gos al carrer" i, per tant, també les vegades que les persones incíviques "tenen actituds que no són les correctes"

22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 22:45h
Un gos durant el seu passeig habitual (arxiu).
Un gos durant el seu passeig habitual (arxiu). | PIXNIO
L'Ajuntament de Berga ha recordat el deure dels propietaris de gossos de recollir els excrements de l'animal davant l'increment de conductes incíviques d'aquest tipus detectades durant el confinament. El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha explicat que el missatge de conscienciació que s'ha llançat a les xarxes socials és "un reforç" de les campanyes habituals, si bé ha admès que, com en altres ciutats, aquests dies hi ha hagut un augment de la presència de deposicions d'animal als carrers.
 
Els gossos han servit a algunes persones com a excusa per esquivar les restriccions de l'estat d'alarma i sortir a passejar regularment amb els animals. "Com que s'ha accentuat la freqüentació amb gos al carrer, també s'han accentuat les vegades que les persones que tenen actituds que no són les correctes treuen l'animal a passejar i hi deixen excrements sense recollir", ha exposat el regidor.

Eloi Escútia ha assegurat que hi ha hagut punts concrets on els veïns han detectat més aquestes pràctiques. "És per això que volem recordar que ens trobem en una situació on estem parlant d'una pandèmia, i que els excrements no fan altra cosa que fer de propagació d'altres elements infecciosos", ha lamentat Eloi Escútia. 

Les autoritats sanitàries recomanen que el període per passejar els gossos es limiti al temps estrictament necessari perquè l'animal pugui cobrir les seves necessitats fisiològiques, i en zones properes al domicili del propietari. Per prevenció, tampoc no es pot aprofitar per sortir a córrer o trobar-se amb altres persones, sinó que cal mantenir en tot moment el distanciament social.

La conducta general que s'ha detectat de la ciutadania és de civisme i, a diferència d'altres municipis del país, no hi ha la percepció que hagi augmentat la gent que tira papers o fins i tot elements com guants de protecció a la via pública, segons ha matisat el regidor de Medi Ambient.