Prohibides les roses als comerços: Pro Disminuïts Psíquics finalment no podrà vendre «la rosa de la Llar»

Es tracta d'un compliment que ha hagut de respectar l'APDPB, d'acord amb el Reial Decret 463/2020 que prohibeix la venda de productes com les roses i els llibres de Sant Jordi

22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 22:46h
Una parada de roses a Berga (arxiu).
Una parada de roses a Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (APDPB) finalment no podrà vendre la rosa solidària de la Llar, tal com tenia previst fer-ho demà durant la diada de Sant Jordi. Així ho han sabut aquesta tarda els membres de l'associació. Això es deu al fet que el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, prohibeix vendre articles i productes que no siguin de primera necessitat, entre els quals s'inclouen les roses i els llibres. 

"Seguint amb aquestes instruccions, anul·lem la campanya de vendre la rosa de la Llar, en els diferents establiments col·laboradors de la comarca. Degut a que ja teníem les roses comprades i per no llançar-les, les donarem a aquests establiments per si les volen regalar als seus clients", expliquen des de l'APDPB. "Per sufragar les despeses, hem obert un compte bancari per rebre donacions", afegeixen des de l'associació. 

Des de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà asseguren a NacióBerguedà que ja tenien les roses a punt per vendre-les demà. “Nosaltres havíem demanat la col·laboració amb diferents establiments de la comarca i havia tingut molt acollida”, afegeixen.

Establiments que havien col·laborat amb la iniciativa 

Diferents establiments de la comarca, repartits entre els pobles d'Avià, Bagà, Berga, Cal Rosal, l'Espunyola, Gironella, Montmajor i Puig-reig, tenien intenció de col·laborar amb la iniciativa.

- Avià: Casa Fígols Avià, l’Stop, Supermercat Petit Preu.

- Bagà: Ca la Vermella, Cal Picas, Ca la Massa, Farmàcia Cascante, Forn Sant Esteve.

- Berga: Assegurances Bilbao, Cansaladeria Casafont, Casa Fígols Berga, Casa Madriles, Comercial Domènec Roca, Congelats Cal Simon, Farmàcia Maria Cosp, Forn del Roser, Gasolinera BP, Gasolinera Repsol, Impremta Casals, La Patumaire, L’Herbolari, Marmi Carnisseria, Supermercat Petit Preu, Vins Simon.

- Cal Rosal: NaturCadí, Farmàcia Maria Rosa, Cal Tàpies, Queviures Ca l’Elvira.

- L’Espunyola: Cal Pius.

- Gironella: Gasolinera Repsol (Cal Bassacs).

- Montmajor: Casa Fígols Montmajor, Mercat setmanal dimecres.

- Puig-reig: El Crostó, Forn Julió, Llibreria Montserrat, Supermercat Charter i Queviures Bertran.