Junts per Berga estén la mà a l'equip de govern per modificar els pressupostos

Jordi Sabata recorda que les prioritats que es van marcar amb l'aprovació dels comptes al desembre ja no són les mateixes després del Covid-19: "És un món completament diferent"

22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 22:47h
Jordi Sabata (a la dreta) amb Ferran Aymerich en una foto d'arxiu.
Jordi Sabata (a la dreta) amb Ferran Aymerich en una foto d'arxiu. | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Berga, principal grup de l'oposició, ha allargat la mà a l'equip de govern de la CUP per fer una modificació general del pressupost municipal aprovat el passat desembre, "amb el propòsit de poder prioritzar" els reptes de la crisi de la Covid-19. Així ho ha expressat el seu portaveu Jordi Sabata aquest dimecres.

El grup ha estès la mateixa crida a la resta grups del consistori (ERC i PSC), ja que es mostren convençuts que "es necessitaran totes les mans possibles" per treballar en els nous objectius i aconseguir pal·liar els devastadors efectes del virus. 

"Davant les greus conseqüències que la pandèmia ja ha provocat i es preveu que continuïn a curt, mitjà i llarg termini, és clau la previsió i planificació", ha assegurat Jordi Sabata. En la línia de les propostes presentades en junta de portaveus el passat 14 d'abril, Junts per Berga demana prioritzar accions en quatre grans eixos: cura de les persones, promoció econòmica, empreses i autònoms, i cultura i educació. 

"Aquest mateix dilluns vam demanar a l'equip de govern si aquestes propostes s'havien valorat econòmicament; i vam creure que era sensat oferir col·laboració a l'executiu per modificar els pressupostos. És fonamental implementar mesures de forma àgil, ràpida i, sobretot, tenint clar l'objectiu", ha argumentat Sabata.

"És evident que el món de gener i l'actual són completament diferents; les prioritats que es van marcar amb l'aprovació del pressupost fa tot just uns mesos, ja no són les mateixes. Entenem que les prioritats han canviat i que, per tant, hi ha la necessitat de redreçar els comptes municipals d'acord amb aquest fet", ha afegit Jordi Sabata.

El portaveu de Junts per Berga ha matisat que "som conscients que la incertesa i la informació conjuntural de la qual es disposa el dia d'avui no ajuden", però ha advertit que "és en moments complicats quan cal ser al costat d'aquells que han de prendre decisions estratègiques per la ciutat". Jordi Sabata també ha recordat que algunes de les propostes del seu grup es podrien aplicar avui mateix com les que impliquen disposar del fons de contingència per garantir subministraments bàsics o plantejar campanyes de promoció econòmica. 

"El rumb que cal marcar ha de perseguir fer front a aquesta pandèmia que ens ha tocat viure i, també, quines accions s’han de prendre per enfocar els propers anys", ha expressat Sabata.

La CUP de Berga va aprovar el pressupost de 17,5 milions per a 2020 amb el suport del PSC el passat 16 de desembre. 

Arxivat a