L'Arxiu Comarcal del Berguedà impulsa una campanya per recollir testimonis sobre la crisi de la Covid-19

Es demanen documents analògics i digitals: diaris de confinament, reflexions sobre la situació i vivències tant en fonts escrites com orals, amb vídeos, testimonis sonors i fotografies

22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:26h
Arxiu Comarcal del Berguedà (arxiu).
Arxiu Comarcal del Berguedà (arxiu). | Exploratori.org
L'Arxiu Comarcal del Berguedà, com a membre de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya, ha engegat una campanya de recollida de materials per documentar l’experiència col·lectiva que s’està vivint amb el coronavirus.

L'objectiu és recollir experiències personals que ajudaran a formar una memòria social de la pandèmia de la Covid-19 a la comarca, sempre al voltant dels esdeveniments d'aquests dies. Són molts els elements de la crisi que ens impacten: el confinament, la malaltia, la solidaritat, l’angoixa per la situació econòmica, la buidor dels espais públics i, entre altres, la cancel·lació general de la vida social, i l'arxiu comarcal en vol conservar el record. 

"Els arxius públics, en tant que institucions que tenim per objectiu la preservació i custodia de la memòria col·lectiva, ens brindem a recollir les evidències d’un moment difícil com el que estem vivint per tal que, en el futur, puguem disposar d’una memòria social directament construïda per la ciutadania i no només per la documentació administrativa i pels mitjans de comunicació", n'expliquen els responsables. 

El material que es demana són els documents analògics i digitals, textos personals (diaris de confinament, reflexions sobre la situació i vivències tant en fonts escrites com orals amb vídeo blogs o sonors), fotografies i vídeos creats pels ciutadans i vinculats a la comarca.

Les persones que hi vulguin participar han d’enviar els materials digitals a l’adreça [email protected] de l'Arxiu Comarcal del Berguedà, i si són massa pesats cal utilitzar el servei WeTransfer. Si es tracta de documents analògics, es podran portar a l'arxiu, situat al Pavelló de Suècia de Berga, un cop acabat el confinament.

Arxivat a